2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

MSZP:Kriza Ákosék szembefordultak az avasiakkal!

Nem csak a miskolci diákokkal, óvodásokkal járatja a bolondját a Kriza-féle városvezetés, hanem a pedagógusokkal is. Kiderült, hogy a Fidesz négy év után sem hazudtolja meg önmagát, ami az oktatáspolitikáját illeti: ezúttal a Kazinczy Ferenc Általános Iskola vezetőjét sikerült „lefejezniük”, több évtizedes pedagógusi munka „jutalmaként”.
Az iskolát és a tapolcai tagiskolát eddig sikeresen vezető igazgatónő pályázatát korábban eredménytelennek nyilvánították, csakúgy, mint a másik pályázó, Dávid Enikő jelentkezését. Mivel augusztus végéig nem sikerült új igazgatót választani az intézmények élére, így az iskola irányítását, a szabályzat szerint, az igazgatóhelyettes vette át. A szeptember elsejei munkakezdése azonban nem tartott sokáig, mert megjelent az iskolában Dávid Enikő, aki hivatalos papírral bizonyította, az önkormányzat egy éves időtartamra őt nevezte ki megbízott igazgatónak. Ami felháborító, hogy megbízása 2014. augusztus 15-től szól, azonban a pályázatok eredménytelenségéről csak augusztus 25-én értesültek az érintettek.
Dávid Enikő az országos botrányt kavaró Földes ügy egyik szereplője volt, 2013-ban indult a neves gimnázium igazgatói posztjáért. Akkor győzött a józanész, hiszen minden szakmai testület és a szülők is alkalmatlannak találták, a városvezetés akkor meghátrált.
Kriza Ákosék – tartva az újabb botránytól – ezúttal fű alatt nevezték ki Dávid Enikőt a Kazinczy iskola élére, hátha így sikerül titokban tartani mesterkedésüket. Nem sikerült. A fideszes polgármester szembefordult az avasiakkal, szembefordult a tapolcaiakkal, és kisstílű politikai érdekei miatt most két jól működő közösség és a szakma lerombolását tűzte ki célul. Egy dolgot sikerült elérnie: Dávid Enikőnek végre talált egy igazgatói széket.
Felszólítjuk Kriza Ákost, magyarázza meg a miskolciaknak, a szülőknek, mi alapján vezetheti e két intézményt Dávid Enikő. Erre a városvezetőnek 45 napja van, azután az új, Pásztor Albert vezette önkormányzat visszaállítja a szakmaiságot Miskolcon.

Földesi Norbert
avasi önkormányzati képviselő,
az MSZP frakcióvezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek