2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Államtitkár nyitotta meg a 2014/2015-ös tanévet Bükkaranyoson

Államtitkár nyitotta meg a 2014/2015-ös tanévet Bükkaranyoson

2014. augusztus 31-én a Művelődési Ház melletti szabadtéri színpadon rendezett ünnepségen Czibere Károly  az  Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkára nyitotta meg a tanévet Bükkaranyoson. Az Államtitkár beszédében kiemelte és méltatta az iskolánkban is eredményesen alkalmazott Komplex Instrukciós Program jelentőségét és azon iskolák munkáját – köztük a Bükkaranyosiét- akik el mertek indulni új utakon, akik tettek azért, hogy az oktatás mindenki számára elérhető legyen és mindenkit a saját szintjén fejlesztve egyfajta többletet nyújtson a gyermekeknek.

Nagy Lajos polgármester, ünnepi beszédében elmondta, hogy büszke a Bükkaranyosi iskola tanáraira, hiszen 2009-ben a tanulói létszám drasztikus csökkenése miatt az iskolát már a bezárás veszélye fenyegette, de a 2011-ben pályázaton elnyert KIP program alkalmazása és az oktatók összefogásának eredményeként újra folyamatosan növekszik az iskola létszáma, a gyerekek egyre jobb eredményeket érnek el tanulásban, magatartásban és sportban egyaránt. Az önkormányzat elnyert pályázatokon keresztül segítette ezt a munkát és fejlesztette az iskolát, ahol interaktív táblákat használnak, több mint 40 számítógép és külön nyelvi labor áll a gyermekek rendelkezésére. Idén nyáron fejlesztették a sportpályát és egy mászó vár is felállításra került az udvaron. A polgármester azt is bejelentette, hogy az önkormányzat szeptember végéig  benyújtja  pályázatát az iskola épületének felújítására, melyből a nyílászárók cseréjét, homlokzati szigetelést valamint a fűtés és világítás korszerűsítését szeretnék megoldani.

Az ünnepi műsorban közreműködtek az iskola tanulói és a Lyra Művészeti iskola tanárai is. Az első osztályos gyerekek szüleikkel közösen álltak színpadra és jelképesen „átlépték” az iskola kapuját, ahol már várta Őket új osztályfőnökük. A tanévnyitó ünnepségen részt vettek az intézményfenntartó Klebelsberg Intézet vezetői, környékbeli települések polgármesterei és iskolaigazgatói, Kocsis Attila a Református Szeretetszolgálat igazgatója, Bükkaranyos szülöttje, Zsigmondi István a minisztérium oktatási referense is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…