2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Befejeződött a magyar szereplés a US Openen

Befejeződött a magyar szereplés a US Openen

Babos Tímea, oldalán a hazai közönség előtt szereplő Eric Butoraccal, vesztett az Abigail Spears, Santiago Gonzalez amerikai-mexikói kettős ellen az amerikai nyílt teniszbajnokság vegyespáros küzdelmeinek első fordulójában, előző nap pedig a Williams-ikrek ellen kaptak ki női párosban, ugyanakkor ott már a szettgyőzelem is komoly fegyverténynek számított. Közben az egyesek versenyében az esélyesek többsége továbbra is töretlenül halad.
A 29-ei versenynap krónikájához tartozik, hogy Babos Tímea, oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal három szettben kikapott a 13-szoros Grand Slam-tornagyőztes Serena és Venus Williamstől csütörtökön az amerikai nyílt teniszbajnokság női párosának első fordulójában. A huszonegy éves magyar játékos honlapja szerint a csata 2 óra 35 percig tartott. A második szettet a wimbledoni döntős páros sorozatban öt labdamenetet hozva nyerte meg a rövidítésben a háromszoros olimpiai bajnok amerikai duó ellen.

Mivel azonban a magyar játékos egyesben is búcsúzott még a nyitókörben a 14. helyen kiemelt Lucie Safarova ellen, így befejeződött az idei részvételünk az amerikai nyílt teniszbajnokságon – mint az ismeretes, a férfiaknál legelőrébb rangsorolt játékosunk, Fucsovics Márton nem jutott a torna főtáblájára. A magyar szereplés összességében tehát, bár Babos Tímeát a sorsolásnál is elkerülte a szerencse, a papírformának megfelelően alakult.

Az élmenők azonban továbbra is töretlenül haladnak előre. A világranglistát vezető és a tornán első kiemelt Novak Djokovics, a második kiemelt Roger Federer, valamint Jo-Wilfried Tsonga sima mérkőzésen, Andy Murray és Milos Raonic szoros küzdelemben, a harmadik kiemelt Stan Wawrinka pedig játék nélkül jutott a következő fordulóba. Ez az Australian Openen diadalmaskodó svájci játékosnak jó ómen lehet, hisz Melbourne-ben is hasonlóképp jutott túl a harmadik körön.

A hölgyek versenyében meglepetésre búcsúzott az amerikai Venus Williams és a román Simona Halep és a cseh Petra Kvitova is, Serena Williams, Sara Errani, Maria Sarapova és Caroline Wozniacki és a Babos Tímeát búcsúztató Lucie Safarova ugyanakkor továbbra is versenyben van az év utolsó Grand Slam trófeájáért.

Dicsuk Dániel

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…