2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Jobbik:Kriza Ákos a polgármesteri szék elhagyására készül?

Ezt kérdezték pénteki sajtótájékoztatójukon a Jobbik miskolci politikusai. Kovács Imre István, a párt Győri kapui képviselőjelöltje és Pakusza Zoltán önkormányzati képviselő szerint erre lehet következtetni abból, hogy a városvezetés ősszel már nem tervez a közmunkásokkal, helyette ismét más városból érkező céget juttattak megrendeléshez.
Kovács szerint a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft már megpályáztatta a városüzemeltetési, parkgondozási feladatokat, ami azt jelentheti, csökken a közmunkások létszáma ősztől. Eszerint vagy a kormány növekvő közmunkás foglalkoztatásról szóló kommunikációja valótlan, és ugyanúgy, mint az országgyűlési választások előtt, csak a választásokig emelik meg a közfoglalkoztatottak számát, vagy a városvezetés ismét drágább megoldást talált a közfeladat ellátására. Azokat a munkákat ugyanis, amiket eddig iskolázatlan közmunkások végeztek, ősszel kiadja egy dubicsányi székhelyű cégnek.

Bár a Fidesz szerint miskolciak építik a várost, a valóságban ezt a közel 25 millió forint értékű munkát sem sikerült miskolci cégnek juttatni – hangsúlyozta a képviselőjelölt, aki szerint Kriza Ákos „jutalma” a helyi vállalkozások mellőzéséért csak bukás lehet. Mint fogalmazott: a mostani közbeszerzésekkel úgy tűnik, Kriza be akarja betonozni a neki fontos cégeket és ezzel próbálja meg további évekre kizárni a miskolci vállalkozásokat. „A város most még első embere a ciklus hátralévő részében már ne kufárkodjon a miskolciak pénzével és jövőjével” – szólított fel Kovács Imre István.

Közölte azt is: a városvezetés átvételével a Jobbik véget fog vetni a mutyiknak, és el fogja számoltatni mindazokat, akik milliókkal megkárosították az elmúlt években a miskolci adófizetőket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek