2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A miskolci városvezetés milliárdokat engedett el a fészekrakóknak?

A Jobbik évek óta nem kap választ arra a kérdésére, hogy vajon hogyan kíván hozzájutni a miskolci városvezetés a fészekrakók által 2005 óta felhalmozott milliárdos kintlévőségekhez. A Miskolc Holding tagvállalatainak éves beszámolója alapján úgy tűnik sehogy, azok javát ugyanis egyszerűen elengedték – jelentette ki Jakab Péter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Jobbik polgármesterjelöltje elmondta, a fészekrakók többsége az elmúlt közel 10 évben szinte semmilyen közszolgáltatásért nem fizetett, így fejenként több milliós, összességében több milliárdos adósságot halmoztak fel a miskolci adófizetőkkel szemben. A városvezetés ahelyett, hogy már a folyamat elején végrehajtást kezdeményezett volna, az önkormányzati tulajdonban lévő közszolgáltatókkal együtt asszisztálta végig a károkozást, hogy aztán nemes egyszerűséggel elengedje a fészekrakók adósságát.

Példának a Miskolci Hőszolgáltatót hozta fel, amely – a cég éves beszámolója szerint – mintegy 2,5 milliárdos, jórészt kifizetetlen fészekrakós számlából álló kintlévőségéből több mint 1,5 milliárd forint értékvesztést képzett, magyarán ennek a behajtásáról a cég lemondott.  Vajon hány tisztességes miskolci – akár csak egy-két havi – tartozását engedi el a MIHŐ ilyen nagyvonalúan, tette fel a kérdést a Jobbik polgármesterjelöltje.

Jakab Péter elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Fidesz azok után, hogy a miskolciakkal vetette meg a fészekrakós lakásokat az OTP-től, és velük újíttatja fel a lelakott lépcsőházakat, most még a fészekrakók milliárdos tartozásait is lenyeleti velük. A politikus szerint Miskolcon mindenki megfizetett már a fészekrakó problémáért, csak azok nem, akik előidézték, és azok, akik éveken át városvezetőként sem tettek ellene semmit.

Jakab Péter közölte: október 12-én a miskolciakon a sor, hogy benyújtsák a számlát azoknak, akik az utóbbi 10 évben vezető pozíciókból – polgármesterként vagy épp rendőrfőkapitányként –  sem védték meg a várost a rombolóktól.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek