2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kiállítások zárásáról

Vasárnap látogatható utoljára a rendkívül népszerű Merészebb, mint a festészet című kiállítás az Iparművészeti Múzeumban, mely a két világháború közötti modern magyar kereskedelmi plakátművészetet mutatja be. Az Országos Széchényi Könyvtár gyűjteményéből bemutatott 102 remekmű között találjuk Berény Róbert, Bortnyik Sándor, Irsai István, Kassák Lajos és számos kiváló kortársuk alkotásait. Megelevenedik a Dorco, a Modiano, a Stühmer Frutti, a Standard Rádió és a Palma kaucsuk cipősarok világa. Külön kiállítási egységben szerepelnek a dohányosoknak szóló plakátok, a sajtóplakátok, a polgári élet örömeit és a modern otthon kényelmét hirdető grafikák.
A kiállítás utolsó hétvégéjén egyes művészi plakátok reprodukcióit féláron árulja a múzeum boltja, a belépőjegy mellé pedig szintén a kiállításhoz kötődő könyvjelzőt ad ajándékba a múzeum.
A kiállítás sajtómappájában további információkat és illusztrációt is találnak: http://1drv.ms/1tNCFQc

Emellett bezár a Design Világnapján nyílt Lengyel Red Dots című kiállítás is, melyet szintén e hét vasárnap látogathat utoljára a közönség. Ennek sajtómappája a következő linken érhető el: http://1drv.ms/1C5I1LH

A múzeum felszabaduló földszinti galériáján a bontás után megkezdődik a Magyar Formatervezési Díj 2014-es bemutatkozó kiállításának építése, melyet a Design Hét keretében október 6-án nyitnak meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek