2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Út a saját kiteljesedésünkhöz

Napjainkban, az individualizmus korában, egyre inkább az önkeresésről is szólnak mindennapjaink, ami akár egész életünk során is eltarthat, mi több, többször is irányt változtathatunk, új útra lépve. Egyszóval nincsen nyílegyenes, göröngyök nélküli út – önmagunkhoz. A női nem nagy pártfogója és fáradhatatlan segítője, Spitzner Gyöngyi azaz „Soma mamagésa” Öngyógyító könyv című legújabb tanácsokkal látja el a hölgyeket, hogyan válhatnak minél teljesebb értékű, nagybetűs Nőkké.

Gondok mindenki életében adódnak, hol több, hol pedig kevesebb – ettől függetlenül, megoldásuk nem feltétlen egyszerű, sőt, nem ritkán a segítő kéz is elkél. Sokan esnek a magatehetetlenség ördögi csapdájába (biztosan mindenkivel előfordult ez már) – ám tudnunk kell, ez ténylegesen csak az esetek elenyésző többségében van így. Nagyon is sok múlik rajtunk saját boldogulásunk, boldogságunk kapcsán – amelyekért nyilván erőfeszítéseket szükséges tenni; na de cserébe elérhetjük vágyainkat, álmainkat, s egyébként is: van-e felszabadítóbb érzés a függetlenségnél, a (döntési) szabadságnál?

Köztudott, hogy az ember több mint egyszerű anyagi lény. Ez jól megragadható a székhasonlattal: egy-egy lába képviseli a fizikai, a kapcsolati/szociális, a mentális/pszichológiai és a spirituális mibenlétét az egyénnek. Bármelyik eltörik, avagy hiányzik, a szék felborul. Érdemes így szemlélni magunkat is, s amelyik téren hiányosságokat tapasztalunk, azon munkálkodni, hogy helyrebillenjen az egyensúly.

Soma holisztikus szemlélettel lefedi az emberi lét(ezés) teljes spektrumát, s egységesen kezeli azt – ez az Öngyógyító könyv esetében sincs máként. Hiszen olyan alapvető dolgokra helyezi a hangsúlyt, mint az öröm, az egészség, a nőiség és annak megélése, az önismeret, a múlt sebei (és azok keresztje, melyet hátunkon hordozunk éveken, akár évtizedeken keresztül). Mi több, pozitív életszemléletet tanít: mindenben, még a betegségekben is (hiszen azok sok esetben figyelemfelhívóak, melyek mélyebb problémákból gyökerezhetnek), a fejlődés lehetőségét lássuk meg.

Könyve kettős: nemcsak elméletileg tárgyalja az önsegítést, saját véleményét, sokévnyi tapasztalatait beleszőve, hanem gyakorlati tanácsokkal is szolgál. Bemutatja többek között a művészetterápiát vagy az Alexander-módszert is, de egyéb praktikákat, tippeket is megtudhatunk az életművésznőtől, mint például a KIT-alapgyakorlat vagy az auragömb-gyakorlat. De nem marad ki a sorból a meditáció, a böjt, a tisztítókúra sem.

Legjobb az Öngyógyító könyvre tekinteni, mint egy dobozra, amely tele van gyógyító eszközökkel. Nyúljunk bele, húzzuk ki egyiket-másikat, próbáljuk ki, s nézzük meg, mennyire működik. Ne támasszunk elvárásokat, inkább a kísérletezőn-kíváncsian álljunk hozzá. És mindenekelőtt fontos a kitartás: az esetleges sikertelennek megítélt próbálkozások ne szegjék kedvünket, lelkesedésünket

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…