2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Informatika, mint a versenyképesség, a fejlődés mozgatórugója

Informatika, mint a versenyképesség, a fejlődés mozgatórugója

A szuperszámítógépes rendszerek nem csak szuper gyorsak és szuper nagyok, de számos módon és területen könnyítik meg a tudományos kutatásokkal, fejlesztésekkel foglalkozók mindennapjait. Ilyen technológiát alkalmaznak az orvostudomány, a fizika vagy éppen a meteorológia előrejelzések területén is, de jelentős szerepet játszik az ipar ágazati szereplőinek körében is, ahol különösen fontos a versenyképesség megőrzése és a gazdaságosság fenntartása. A „Szuperszámítástechnika a felsőoktatásban” elnevezésű beruházás révén 2014 végéig megnégyszereződhet e téren a magyarországi kapacitás.
Az informatika gyors ütemű fejlődése a szakembereket naponta új kihívások elé állítja. Magyarországon 2001-ben szerezték be az első ilyen informatikai eszközt. Az ágazat és a technológia dinamikus fejlődése miatt azonban ez a technika újabb és újabb beruházásokat igényel ahhoz, hogy hazánk őrizni tudja versenyképességét.

Az informatikai ágazat fejlődéséről, a hazánkban lehetséges kihívásairól és lehetőségeiről egyeztetnek a szakmabeliek augusztus végén Debrecenben, az idén már nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő „Informatika a felsőoktatásban„ elnevezésű konferencián.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek