2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Kiállítás kis képzőművészek alkotásaiból

Kiállítás keretében mutatták be az idei képzőművészeti táborban született alkotásokat. Az augusztus 12-én megnyitott tárlaton 17 gyermek munkája tekinthető meg.

Tóthné Gáspár Mária pedagógus vezetésével minden nyáron képzőművészeti tábort tartanak városunkban, amely idén június 30. és július 4. között zajlott le. A résztvevők a hét során ellátogattak Egerbe is, ahol a Bazilikát, illetve kisebb utcaképeket festhettek, rajzolhattak. De a képeiken feldolgozták a Hadas városrész épületeit, a Takács István munkáit, a Matyó Múzeum kincseit, a város értékeit.  A bemutatott művek között van, ami a Matyó királynőt, a Hadasban található gémeskutat vagy a bútorfestő házat, a Matyó Múzeum egy viseletdarabját ábrázolja. Ha végigsétálunk a termen, akkor egy helyen láthatjuk a város értékeit, hagyományát a  gyermekek rajzai, festményei és egyéb technikával készített képein.
A kiállítást dr. Hajdu András, a Mezőkövesdi Járási Hivatal vezető-helyettese nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta, hogy a képzőművészet nem csak szabadidős tevékenység, hanem nagy mértékben formálja a gyermekek személyiségét, kreativitását, látásmódját. Az alkotás öröme mellett a fiatalok megismerik lakóhelyük értékeit, látnivalóit. Ennek köszönhetően érzelmekben gazdag, lakóhelyük kultúráját, értékeit ismerő és megbecsülő felnőtté válnak.
A  tárlat szeptember 19-ig tekinthető meg a Közösségi Ház aulájában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…