2024. 09. 20. péntek

Friderika
1 EUR 394 HUF
1 GBP 469 HUF
Kezdőlap » Matyó minta a japán-magyar bélyegíven
Matyó minta a japán-magyar bélyegíven

Matyó minta a japán-magyar bélyegíven

Matyó minta a japán-magyar bélyegívenA matyó minta is megjelenik azon a bélyegkülönlegességen, amelyet Magyarország és Japán közösen bocsátott ki a két ország közötti diplomáciai kapcsolatfelvétel 140. és az újrafelvétel 50. évfordulója alkalmából.

A magyar-japán jubileumi év kapcsán számos, a két ország hagyományos művészeteit bemutató rendezvény és zenei program várja az érdeklődőket. A jubileumi év köszöntéseként a Magyar Posta és a Japán Posta együttműködésében közös bélyeg forgalomba bocsátására került sor.

A magyar-japán jubileumi év alkalmából megjelenő, hat bélyegképet tartalmazó magyar kisívben a bélyegképek egyedi, H betűt formázó perforációs elrendezésben helyezkednek el. A bélyegképeken a két ország nemzeti értékei közül ismerhető meg néhány, köztük a matyó hímzés, a matyó surcminta is, amely nemcsak a bélyegen, de a díszborítékon, illetve a hat bélyeget tartalmazó ív hátterében is látható.

A bélyegen szereplő magyar motívum a matyó hímzés, a matyó surcminta mellett a butella, a díszkivilágított Erzsébet híd; a japán motívumok pedig a tealevél-tároló edény, a kimonó mintázat és a Fuji. Az alkalmi boríték grafikáján a kisív keretrajza teljesedik ki, az alkalmi bélyegzőn pedig – a diplomáciai kapcsolatokra való utalással – egy író kéz látható.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mi a szerepe a weboldaladnak?
Manapság, amikor lassan már az óvodások is össze tudnak állítani egy weboldalt, sokan ennek megfelelő komolysággal vágnak bele sajátjuk megtervezésébe…

További cikkek

Titkos raktár az üzletben
Közel húszezer hamis játék került elő egy budapesti üzlet „titkos” raktárából. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei…