2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Megbuktak a fociakadémiák is

Minden tönkre megy és összeomlik, amihez Orbán Viktor és „kormánya” hozzáér. Most a magyarországi fociakadémiákról derült ki, hogy nem érnek fabatkát sem. Egy független belga cég vizsgálta meg a Nemzet Fociimádója szerint a magyar futball jövőjét megalapozó akadémiák szakmai munkáját. Ebből – mint az Index cikke beszámol róla – teljesen világos, hogy képzetlen edzők istápolnak rossz módszerekkel gyerekeket, akiknek minimális esélyük van arra is, hogy a gyenge magyar bajnokságban játszanak, arra pedig végképp alig van kilátásuk, hogy külföldön komoly csapatokban focizzanak.

Különösen tanulságos, hogy az agyonreklámozott, Orbán Viktor, és gázszerelője, Mészáros Lőrinc által gardírozott felcsúti Puskás Akadémia még hazai viszonylatban is gyenge eredményeket produkál.

Mindebből egyértelmű, hogy az adókedvezményekből finanszírozott focizgatás nem más, mint milliárdos pénzlenyúlás, amelyből néhányan remekül megélnek, de az országnak sem anyagi, sem erkölcsi hasznot nem hoz.

A Demokratikus Koalíciót nem lepte meg a független elemzők felmérésének eredménye. Orbán Viktor a focit szereti, de ahhoz sem ért, csak a pénz folyik el minden mennyiségben.

A DK arra szólítja fel a kormányt, hogy nézzen szembe kudarcával és az értelmetlen labdázásra fordított milliárdokat, beleértve a stadionépítéseket, azonnal állítsák le. Az erre szánt milliárdokat fordítsák a gyermekéhezés felszámolására, az egészségügy életben tartására, vagy hátrányos helyzetű gyerekek egyetemi taníttatására.

Gréczy Zsolt szóvivő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek