2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A DK EP-képviselői támogatták Juncker bizottsági elnökké választását

A DK EP-képviselői, Molnár Csaba és Niedermüller Péter ma megszavazták a néppárti Jean-Claude Juncker megválasztását az Európai Bizottság elnökévé. Bár a DK korábban a szociáldemokrata Martin Schulz megválasztását támogatta, a mai napot az európai demokrácia győzelmeként ünnepli: a legtöbb szavazatot szerzett európai pártcsalád jelöltjének megválasztásával az európai polgárok akarata érvényesült.
A DK képviselői a múlt heti egyeztetésen biztosítékot kaptak az új elnöktől, hogy az EU a jövőben sem hagyja szó nélkül, ha egy uniós tagállamban sérül a demokrácia, a jogállamiság, vagy a médiaszabadság, továbbá, hogy az új Bizottság új alapjogi biztos kinevezésével különös hangsúlyt fektet majd az európai értékek és normák betartására, hogy az EU egyetlen más tagállamában se kerekedhessék felül a jogállamiságot rendszerszerűen lebontó politika. Az új elnök ma ígértet tett a fiatalok elhelyezkedését segítő „ifjúsági garancia program” meghosszabbítására és forrásainak növelésére is.

Magyarország csak az EU tagjaként lehet sikeres, uniós tagságunknak nincs alternatívája. A DK EP-képviselői mindenkor a magyar emberek érdekeit képviselik, egy európai Magyarországért küzdenek, akár a jelenlegi magyar kormánnyal szemben is. Az EP baloldali frakciójának tagjaiként nem hagyják, hogy Magyarország még jobban elszigetelődjék kormánya miatt.

Több Európa élhetőbb, jobb és demokratikusabb Magyarországot jelent!

DK sajtóiroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek