2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Új szakaszba lépnek a roma szakkollégiumok

A Keresztény Roma Szakkollégiumok (KRSZH) sikerrel befejezték a harmadik tanévüket és új elnököt választottak. A 2011-ben indult program a kormány és az egyházak együttműködésében segíti a roma/cigány egyetemisták szakmai, közösségi és lelki támogatását Budapesten, Miskolcon, Debrecenben, Nyíregyházán és Szegeden.


Az első években a szervezet kialakítását végző P. Forrai Tamás Gergely jezsuita provinciálistól 2014. július 09-én Makkai László vette át az elnöki feladatot, miután a szakkollégiumok vezetői megköszönték neki eddigi eredményes munkáját és a felzárkózásért tett szolgálatát.

Makkai László görögkatolikus lelkész, a miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium igazgatója, a Miskolci Apostoli Exarchátus cigányügyi referense.

Makkai László már a szakkollégiumi hálózat létrehozását megelőző tárgyalásoknak, egyeztetéseknek állandó szereplője volt, így jól ismeri azokat az irányokat és célokat, melyeket az egyházak és a kormány kitűztek maguk elé.

A választás jelzi, hogy az egyházak roma felzárkózás terén végzett ezen felsőoktatási együttműködése új szakaszba lép. Az elmúlt három évben sikerrel alakították ki ezen új támogatási rendszer tartalmi és támogató rendszerét. Bevezetésre kerültek a szakmai programok és ezek közös rendszere (standardjai) kialakultak. A következő évek kiemelt feladata lesz a hálózat bővítése, a szakmai együttműködés kiterjesztése, valamint a hosszú távú finanszírozás alapjainak megteremtése.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek