2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Döntőben a Renegátok!

Hatalmas fölénnyel nyerte meg a negyeddöntőt a Miskolc Renegades, miután 44 -2 re legyőzte a Nyíregyháza Tigers II.- t. A döntőben a Budapest Hurricanes-szel csapnak majd össze az aranyért.

Hetek óta készül a visszavágásra a miskolci gárda, hiszen júniusban Nyíregyházán 40: 32-re a szenvedtek vereséget a Tigers II.–től.  Akkor a csoportelsőség volt a cél, most pedig bejutás a DIV II döntőjébe.

A felkészülés látszott is a Renegades játékosain, ugyanis összeszedettebben és pontosabban játszottak, mint egy hónappal ezelőtt. A taktika is megváltozott, a hosszú passzok helyett kezdetben a folyamatos, yardról-yardra haladást részesítették előnyben. A nyíregyháziak dolgát az is nehezítette, hogy játékosuk, Troy Rice sérült volt, és nem tudta vállalni a játékot. A mérkőzés első pontjait a hazai csapat szerezte, Tóth Attila field goal-ja után 3:0-ra vezettek a Renegátok.

Ezt követően előbb Román József, majd Lakatos Bence szerzett touchdown-t, az extrákat pedig Tóth Attila értékesítette. (17:0)

A második negyedben is folyamatosan rohamozott a Renegades, egy ragyogó elkapás után Huszár Gábor szerzett TD-t, az extrát viszont elrontották, így safety-hez, és ezzel 2 ponthoz juttatva a Tigers II.-t. (6:2) 23:2

A második félidőben is a miskolciak kezdtek jobban, előbb ismét Román József, majd Lippai Péter szerzett touch down-t. Az extráknál most nem hibázott Tóth Attila, így ezen a mérkőzésen is, a 35 pontos különbséget követően életbe lépett a mercy rule, és a játék futó órával ment tovább. (14:0)

Az utolsó negyedre teljesen feladták a harcot a nyíregyháziak, Phillip Hilderbrand pedig pályára küldhette a tartalék játékosokat is. A hajrában Huszár Gábor újabb TD-t, Tóth Attila pedig újabb extrát szerzett, így a mérkőzés végére 42 pontos különbség alakult ki. A mérkőzésen a Renengades Defense is remekelt, Purcsi György, Janocskó Kornél, Nagy Levente Gábor fumble recovery-t, Venczel Tibor Attila pedig Interceptiont szerzett.  (7:0) (zárójelben a negyedek eredményei)

Végeredmény: Miskolc Renegades –Nyíregyháza Tigers II. 44:02

A folytatás egy hét múlva, július 19.-én szombaton 11 órától ismét Miskolcon a DIV I. és a DIV II. döntője lesz az MVSC pályán.

Fotó:Kissné Deczki Natália

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek