2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Pöltenberg napi előzetes

Az Önkormányzat és a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával idén július 25-27. között kerül megrendezésre a Pöltenberg Ernő Emléknapok – hagyományőrző huszártalálkozó és emlékcsata Bükkaranyoson.

A program, július 25-én a csapatok érkezésével és a tábor felállításával kezdődik, majd lovas felvonulással és esti táncházzal folytatódik .
A szombati 10órás hivatalos megnyitót követően a színpadi kulturális és hagyományőrző, a pályán különböző lovas programok láthatóak majd a nap folyamán.
A népzenei és táncbemutatókon kívül lesz csikós-, lovasíjász- és dzsidás-bemutató, díszőrség, bajvívás, íjászverseny, lovaglás, valamint gyermekcsatát is rendeznek, ahol a kicsik belekóstolhatnak a hagyományőrzés világába. A bográcsos főzőverseny idén sem marad el, és a zsűriben, akárcsak korábban, a gasztronómia neves alakjai értékelik majd az étkeket.
A nap végén Nagy Feró és a Thunder Jack zenekar szórakoztatja a vendégeket, akik végül sámán szertartáson is részt vehetnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek