2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Jobbik szolidáris az izraeli agresszió áldozataival

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a leghatározottabban elítéli az Izrael Állam által a Gázai övezet elleni, immár több mint 50 halálos áldozattal járó légicsapásokat, és felszólítja Izraelt, hogy hagyjon fel a polgári lakosság ellen irányuló brutális agresszióval. A héten megkezdett légitámadásokkal Izrael a nemzetközi jogot semmibe véve az ártatlan polgári lakosságon áll bosszút vélt sérelmeiért. A csapások súlyosságát jellemzi, hogy azok következtében már több mint ötvenen vesztették életüket, köztük gyermekek is, a sebesültek száma pedig már több mint négyszázra tehető.

A Jobbik álláspontja szerint Izrael indokai a légicsapásokra mondvacsináltak és elfogadhatatlanok, hiszen az ellentét hátterében éppen az Izrael által elkövetett folyamatos jogsértés áll. A nemzetközi joggal szembemenve Tel-Aviv továbbra sem hajlandó visszavonulni a számára kijelölt 1967-es határok mögé, a földjük jogtalan megszállása ellen szerény eszközökkel tenni próbáló palesztin mozgalmakra hivatkozva pedig aránytalan erőszakot alkalmaz a civil lakossággal szemben.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az emberi jogsértésekre más esetekben hiperérzékeny nemzetközi közösség ezúttal is hallgatásba burkolózik és kettős mércét alkalmaz a cionista terrorállam érdekében. A Jobbik az erőszak semmilyen formáját sem tartja megengedhetőnek, s a leghatározottabban felszólítja Izraelt, hogy fejezze be a Gázai övezet elleni légicsapásokat, és térjen vissza a számára a nemzetközi jog által biztosított határok mögé. A Jobbik egyúttal kinyilvánítja szolidaritását és együttérzését a függetlenségéért küzdő palesztin nép és az áldozatok családjai felé.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek