2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Az NMHH Médiatanácsának támogatása 14 közösségi tévé és rádió műszaki fejlesztésére

Az NMHH Médiatanácsának támogatása 14 közösségi tévé és rádió műszaki fejlesztésére

Közösségi rádiók és televíziók csaknem 45 millió forintos műszaki fejlesztési hozzájárulásáról hozott döntést a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa; a nyertesek listája mától olvasható a testület honlapján. A 110 millió forint keretösszegű pályázat idei első fordulójában 10 közösségi televízió és 4 rádió jutott pénzügyi forráshoz.

A Magyar Média Mecenatúra program keretében létrehozott, a közösségi médiaszolgáltatók 2014-es műszaki fejlesztését célzó pályázat célja, hogy ösztönözze a helyi rádiók és tévék folyamatos, színvonalas működését. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának múlt csütörtökön meghozott döntése szerint a támogatott tévék között található az érdi, a füzesabonyi, a nagykállói, a vecsési televízió, a borsodi Irány Televízió, az esztergomi körzeti televízió, a gödöllői Régió Plusz Televízió, a pécsi Pannon TV, a szarvasi Körös Televízió és a szegedi TiszapArt Televízió. A mecenatúraprogram a közösségi rádiók köréből ezúttal a mezőtúri Pont Rádió, a budapesti Lánchíd Rádió, a miskolci Csillagpont Rádió és a székesfehérvári Alpha Rádió műszaki modernizációjának finanszírozásában vállalt szerepet. A nyertes pályázók listája az NMHH honlapján olvasható. A 110 millió forintos keretösszegű idei pályázatra még lehet jelentkezni, a következő forduló beadási határnapja ez év július 10-e.

Az NMHH Médiatanácsa a Magyar Média Mecenatúra programban eddig közel 9 milliárd forint támogatást folyósított pályázati rendszerében: 4,56 milliárd forintot 434 filmterv megvalósítására, valamint 4,43 milliárd forintot a kisközösségeket szolgáló helyi, körzeti és közösségi médiaszolgáltatók infrastruktúrájára és műsorgyártására 1128 sikeres pályázat révén. Ezek közül a közösségi tévék és rádiók műszaki fejlesztésére 2011 óta 135 nyertes pályázat részesült 327 millió forintban.

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Kommunikációs Igazgatóság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…