2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Panama és lépfene – Fazekas Sándor mondjon le!

A Szolnok megyei lépfene fertőzés szomorú bizonyítéka annak, hogy a Fideszes agrárpolitika baráti föld-panamáinak már emberéletek veszélyeztetése sem állhatja útját. Ismert, hogy a súlyos lépfene fertőzés középpontjában álló vállalkozó nemrég minden szakértelem és az agráriumhoz való kötödés nélkül kapott jelentős  állami földterületeket pusztán azért, mert jó viszonyban van Fazekas Sándor agrár-, és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterekkel. A lépfene fertőzés elterjedéséről a megfélemlített érintetteknek heteken át kellett hallgatniuk, elodázva a probléma megoldását, ezzel súlyos egészségügyi kockázatot okozva a lakosságnak. Az, hogy a beteg állatok húsa a közétkeztetésbe is bekerülhetett, riasztó állapotokról tesz tanúbizonyságot. A jelenlegi kormánynak saját állampolgárai élete sem szent, ha holdudvara jóléte a tét. A lépfene fertőzés, amellett, hogy halálos veszélyt hordoz magában, lejáratja az egykoron híresen szigorú magyar állategészségügyi rendszert és veszélyezteti a magyar agrártermékek piaci pozícióit is.

A Demokratikus Koalíció példátlanul súlyosnak tartja a lépfene fertőzés ügyét – amely a szakértelem teljes hiánya és a politikai-gazdasági korrupció egyvelege miatt jöhetett létre, aminek következtében a Fidesz egy magyarországi kisváros lakosságának egészségét veszélyeztette. A DK felszólítja Fazekas Sándort az azonnali lemondásra, és az érintett hatóságokat az azonnali és szakszerű vizsgálat lefolytatására a magyar állampolgárok védelme érdekében!

Nagy-Huszein Tibor

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…