2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Határtalanul!

A Felvidéket látogatták meg a diákok
A Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda 7. osztályos tanulói és tanárai a Határtalanul! című sikeres pályázatuk segítségével 2014. június 2-től 4-ig kirándulásra utazhattak a Felvidékre.

                                                             
A háromnapos gazdag program keretében kulturális és emberi téren is sokat nyújtott a részt vevő diákoknak, akik fontosnak tartották, hogy a múlt emlékeit felkeressék, így a következő településeken kerestek fel és látogattak meg.
Garamszentbenedeken a bencés vártemplom és kolostor volt úti céljuk. Majd Zólyom következett, ahol a várat járták körbe. Besztercebányán megnézték a nevezetesebb épületeket:  Óratorony, Városháza, Thurzó-ház, Szent Erzsébet templom, Mátyás ház.
A Betléri, Andrássy kastély felejthetetlen élményt nyújtott. A csoport tagjai Rozsnyó-Óvárosában megnézték a Szűz Mária Mennybemenetelének tiszteletére szentelt székesegyházat, míg Kassán először a Rodostó-házat látogatták meg, aztán a gyerekek a Rákóczi felkelés tárgyi emlékeit, majd a Szt. Erzsébet katedrálist is láthatták. A katedrálisban megkoszorúzták Rákóczi fejedelem szobrát.

A kirándulás során a Rozsnyói Református testvériskolát is meglátogatták, ahol a helyi diákok zenei kiskoncertjén vettek részt.
A miskolciak felejthetetlen élményekkel, a visszatérés reményében tértek haza.
Fotó:
A kassai Katedrálisnál  is jártak a miskolci csoport tagjai.
(Fotó: Magánarchívum)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…