2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Jobbik feljelentést tesz hűtlen kezelés miatt

Jakab Péter szerint a miskolci városvezetésnek rég fel kellett volna bontania azoknak a bérleti szerződését, akik tönkretették az önkormányzati ingatlanokat. A Fidesz ehelyett hagyta a lakásokat lepusztítani, hogy aztán kétmilliót fizessen a szerződésbontásért. A Jobbik feljelentést tesz hűtlen kezelés miatt, tájékoztatott a párt polgármesterjelöltje.
A számozott utcáknál tartott sajtótájékoztatón Jakab Péter idézett a hatályos rendeletből, mely szerint fel kell bontani a lakásbérleti szerződést: ha a bérlő nem tartja tisztán az ingatant, nem tartja be az együttélés szabályait, nem fizeti a közüzemi számlákat, lopja az áramot vagy illegális lakót fogad be. A rendelet szerint, ha ezek közül csak egy megvalósul, az önkormányzatnak nem lehetősége, hanem kötelessége felbontani a szerződést, kétmillió forint nélkül.

„Ezek után a Fidesz szóvivőjének van bőr a képén azt mondani, hogy a szerződést nem lehet ingyen felbontani, és hogy a miskolciaknak fizetniük kell ezért kétmillió forintot” – fogalmazott Jakab Péter, hozzátéve: „fizessen az, aki a kárt okozta, és az, aki hagyta”.

Hogy mennyire nem tartja be a jogszabályokat a városvezetés, jól jelzi a Szendrei és az Álmos utcai önkormányzati lakások lebontása: a bérlők itt is milliós tartozást halmoztak fel, a város azonban ahelyett, hogy felbontotta volna velük a szerződést, megvárta, míg az ingatlanokat életveszélyessé züllesztik – hívta fel a figyelmet a Jobbik polgármesterjelöltje.

Mint mondta: a jogszabályok nem ismerete nem ment fel a következmények alól, így a Jobbik ősztől nemcsak az ingyenes gettófelszámolást fogja végrehajtani, de az azt akadályozók elszámoltatását is. Ennek érdekében már most feljelentést tesznek hűtlen kezelés miatt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek