2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Juncker jelölése a demokrácia győzelme és Orbán veresége

A Demokratikus Koalíció üdvözli Jean-Claude Juncker jelölését az Európai Bizottság élére. A DK  eredetileg a szociáldemokrata Martin Schulz megválasztását támogatta, Európa polgárai azonban néppárti többségre szavaztak, így a tisztség a Néppárt jelöltjét illeti meg.
Juncker személyében egyébként is olyan tapasztalt, nagy tekintélyű politikus kerül az elnöki székbe, aki elkötelezett az európai integráció, a kontinens versenyképessége és polgárai jólétének növelése mellett. Az új elnök számíthat a DK támogatására a szükséges uniós reformok keresztülvitelében és az integrációs folyamat meggyorsításában. Elvárjuk viszont, hogy tegyen meg mindent a magyar demokrácia és a magyar emberek védelmében – akár Orbán Viktor kormányával szemben is.

Rossz hír hazánk számára, hogy Orbán a jelölés folyamatában a Néppárton belül is végképp magára maradt. Immár kifelé, a látszat kedvéért sem tartotta magát a demokratikus játékszabályokhoz: személyes sértettségből az utolsó pillanatig gáncsolni igyekezett tulajdon pártcsaládja jelöltjének megválasztását. Ezzel nem csak a Bizottság leendő nagy hatalmú elnökét haragította magára, de elszigetelődött saját néppárti kollégái körében is. Minthogy pedig nemzeti érdekeket az Unióban csak szövetségeseket szerezve lehet érvényesíteni, az ő magányának árát szükségképpen Magyarország fogja megfizetni.

Molnár Csaba
ügyvezető alelnök, EP-képviselő (DK)

Niedermüller Péter
alelnök, EP-képviselő (DK)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek