2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • SZÜLETÉSNAPJA ALKALMÁBÓL KÖSZÖNTÖTTÉK A PROFESSZORT
SZÜLETÉSNAPJA ALKALMÁBÓL KÖSZÖNTÖTTÉK A PROFESSZORT

SZÜLETÉSNAPJA ALKALMÁBÓL KÖSZÖNTÖTTÉK A PROFESSZORT

SZÜLETÉSNAPJA ALKALMÁBÓL  KÖSZÖNTÖTTÉK A PROFESSZORTA Nyíregyházi Főiskola Turizmus és Földrajztudományi Tanszéke, a szerencsi Bocskai István Gimnázium és a Magyar Földrajzi Társaság Nyírségi Osztálya szervezett tudományos konferenciát november 20-án. Az elmúlt években a szerencsi Bocskai István Gimnázium – az ország középiskolái közül szinte egyedülállóan – tudományos műhellyé vált. Hét alkalommal szerveztek a földrajztudományhoz kapcsolódó tanácskozásokat, ahol akadémikusok, egyetemi tanárok, tudósok, professzorok tartanak előadásokat, osztják meg kutatási tapasztalataikat.

A november 20-ai eseménynek a különlegességét adta, hogy a konferenciákra rendszeresen visszatérők 75. születésnapja alkalmából köszöntötték a szerencsi rendezvénysorozat elindítóját, Frisnyák Sándort. A professzornak, a történeti földrajz kiemelkedő egyéniségének ajándékokkal kedveskedtek a kollégák, az egykori tanítványok – ma már tudomány jeles művelői -, akik az eseményre tiszteletkötetet jelentettek meg. A rendezvény keretében Süli-Zakar István egyetemi tanár oklevelet nyújtott át Rónavölgyi Endréné polgármesternek, amit a városnak a közelmúltban adományoztak az Európai Határon Átnyúló Régiók szervezetének november elejei Belgiumban megtartott közgyűlésén, a Szerencs-Rozsnyó partneri együttműködésében kifejtett, a határon átnyúló kapcsolatok ápolásáért. A rangos elismeréssel évente összesen két európai települést jutalmaznak.

 

szerencsihirek.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…