2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Könyvtári infrastruktúra-fejlesztés uniós támogatásból

Könyvtári infrastruktúra-fejlesztés uniós támogatásból

Regionális, hálózatban működő könyvtári struktúra kialakítását teremti meg a Miskolci Egyetem vezetésével együttműködő borsod megyei könyvtárak 82 millió forintos támogatása. A könyvtárhasználók információs igényeinek azonnali és egyenlő eséllyel történő kielégítése, valamint a könyvtárak formális és informális képzési szerepének erősítése válik így valóra.

A projekt fő célkitűzése, hogy az egyetemi könyvtár és a vele együttműködő könyvtárak versenyképessége az oktatást-képzést támogató szolgáltatások területén korszerű infrastruktúra-fejlesztéssel növekedjen. A konzorciumi tagok fejlesztik saját könyvtáruk elektronikus infrastruktúráját. Ennek eredményeként valamennyi könyvtárban bővül a felhasználói internet-hozzáférés, amelynek révén az elektronikus információkhoz való hozzájutás feltételei, a felhasználók önálló ismeretszerzésének, információkeresési képességének fejlesztési lehetőségei lényegesen javulnak.

A fogyatékkal élő látássérültek esélyegyenlősége speciális online munkaállomások kialakításával nő.

Az egyetemi könyvtár új szerverei és a megvásárolni kívánt szoftverek segítségével biztosítja a konzorciumi tagok adatbázisainak működtetését és katalógusainak közös portálon keresztül történő lekérdezését, amely felhasználóbarát megoldás a különböző integrált rendszerű könyvtárak állományának elérésére.

A Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeuma ezen felül országos cikkarchívum létrehozásához a Pannon Egyetemmel együttműködésben beszerzi a szükséges hardver és szoftver eszközöket.

 

A projekt kedvezményezettjei:

Miskolci Egyetem

Miskolci Városi Könyvtár

Tiszaújváros Önkormányzata

Alsózsolca Város Önkormányzata

Sajószentpéter Város Önkormányzata

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…