2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Nemzeti összetartozás napja

Bükkábrányban
A Magyar Országgyűlés 2010. évi XLV. törvénye a Nemzeti Összetartozás melletti tanúságtételről június 4-ét, az első világháborút magyar részről lezáró trianoni békediktátum aláírásának a napját a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította. Településünk is ezen a napon emlékezett. Szalai Szabolcs polgármester ünnepi beszéde után az Arany János Általános Iskola diákjainak zenés műsorát hallhatták a jelenlévők, majd korabeli költők, írók és politikusok szavait idéztük fel. A helyi népdalkör előadásában csendült fel 3 dal; kalotaszegi legényes és csárdást követően az emlékezés koszorúja került elhelyezésre a Trianoni Emlékműnél.

Harsányban

Megható és felemelő pillanata volt a színvonalas ünnepségnek, amikor az Erdélyből származó Kelemen család Szabó Gergely polgármester előtt letette az állampolgársági esküt, és így huszonöt év után nemcsak harsányi lakosnak, hanem magyar állampolgárnak is mondhatják magukat. A községben a kettős állampolgárságról szóló törvény hatályába lépése óta ez volt az első állampolgársági eskütétel.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…