2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Önkéntesek, akikre mindig számíthatunk

Mindenki ismeri és tiszteli őket, de legtöbben csak távolról, hírekből figyeljük munkájukat.
Mivel csendben, a háttérben végzik mindennapos áldozatos tevékenységüket, megérdemlik, hogy évente egy nap róluk szóljon. Ez június 7-e az Önkéntesek napja. Ezen a napon országosan sok csoport, számos városban tart bemutatót, ahol kis ízelítőt kaphatunk, milyen is önkéntesnek lenni.
Az emberek tudják, hogy a hivatásosok munkája mellett az ő segítőkészségüknek és áldozatos hozzáállásuknak köszönhetik a katasztrófák, balesetek gyors elhárítását és megoldását. Nagyfokú önfeláldozás és bátorság kell ahhoz, hogy valaki úgy döntsön, hogy ellenszolgáltatás nélkül, csak a segítségért másokért tegyen valamit. Szerintem ezek a legértékesebb és a legbecsülendőbb tulajdonságok közé tartoznak, amit minden embernek tisztelnie kell bennük.

Az önkéntes segítségadásnak sok módját ismerjük. Az egészségügyben, a tűzoltóknál, ételosztásnál, szociális munkáknál, katasztrófa elhárításnál gyakran beállnak, hogy enyhítsék a szenvedés formáit. Óriási tudásmennyiséggel, gyorsasággal, intelligenciával kell rendelkezniük, amikor a veszélyes helyszíneken segítenek elhárítani a zűrzavart, és ápolják az emberek testi és lelki épségét. Ők nem azok, akik elfordítják az élet sötét oldalától a fejüket, hanem felelősséget vállalnak, és önként beállnak a sorba, enyhülést és reményt adva az elesetteknek. Az ilyenkor szokásos megrendezett bemutatók alkalmával módunk nyílik látni, milyen körülmények között dolgoznak, milyen erőfeszítést tesznek értünk, a saját testi épségüket nem kímélve. Ők önként vállalták ezt a sokak számára lehetetlen küldetést. Megvan bennük az emberiesség és a hősies bátorság, amely emberi értékek nélkül nem lennének Önkénteseink

A világon számos önkéntes csoport dolgozik rendszeresen a katasztrófák munkálatainál, köztük Egyházak segítői. Ezek az emberek mind megtestesítik az összefogás és bizakodás erejét. Ilyen csoport a Szcientológia Önkéntes Lelkészek csoportja is, akik követik alapítójuk, L. Ron Hubbard mottóját: „Mindig lehet valamit tenni ezzel kapcsolatban”. Mára a Szcientológia Önkéntes Lelkész csoport alkotja a világ egyik legnagyobb független segítségnyújtó szervezetét.

Mindennap ünnepeljük tehát az Önkénteseket és fejezzük ki elismerésünket feléjük!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek