2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Szótártörténeti kiállítás nyílt Miskolcon

2014. június 3-án Miskolcon a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban megnyílt a Magyar nyomtatott szótárak története című kiállítás. A kiállításon látható anyag válogatás Kiss Gábornak, a TINTA Könyvkiadó igazgatójának szótárgyűjteményéből.

A megnyitón Dr. Prokai Margit igazgató köszöntötte a vendégeket, majd Kiss Gábor tartott hangulatos előadást a szótárak izgalmas világáról. Az előadó bemutatta, hogy milyen sokféle szótára jelent meg a magyar nyelvnek az elmúlt 450 évben, és felhívta a figyelmet, hogy korunkban is sok a teendő. Fontos, hogy a gazdag magyar szókincset folyton-folyvást újabb és újabb szótárakban leltározzuk. Az előadást tárlatvezetés követte. Végezetül Kiss Gábor megköszönte a könyvtár vezetőinek, hogy lehetőséget adtak a kiállítás megrendezésére.

A Magyar nyomtatott szótárak történetét bemutató kiállítás a könyvtár nyitvatartási idejében június 17-ig látogatható.
Kiss Gábor elmondta, hogy korábban többek között Győrben, Egerben, Gyöngyössolymoson, Gyöngyöspatán, Karácsondon, Budapest-Albertfalván és Visontán mutatták be a szótárkiállítást, és örömmel elviszik más helyszínekre is.
 Cserháthalápy Ferenc

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…