2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Orbán cimborái jobban teljesítenek

Megfogadta Lázár János intelmét Orbán Viktor haveri köre. Lázár azt mondta, mindenki annyit ér, amennyije van, és lám, a miniszterelnök barátai tovább tollasodtak.

A sajtóban megjelent információk szerint Simicska Lajos cégbirodalma idén összesen több, mint 22 milliárd forint osztalékot fizetett ki a tulajdonosoknak. Nem járt rosszul Mészáros Lőrinc sem. Orbán házi gázszerelője és focistrómanja közel 1,3 milliárdot kaszált a Mészáros és Mészáros Kft. nyereségéből. Jól ment a kaszinó biznisz is. Andy Vajna cége közel 1,7 milliárdot utalt át a tulajdonosoknak.

Így megy ez Orbánisztánban. Négymillió szegény él az országban, a középosztály életszínvonala folyamatosan csúszik lefelé, az épülő diktatúra kiszolgálói és részvényesei pedig egyre gazdagabbak lesznek.

A Demokratikus Koalíciót nem lepte meg a személyre szabott törvényekkel, hiteltelen közbeszerzésekkel támogatott orbáni baráti kör vagyonosodása. Ez az állami szintre emelt korrupció minősített esete, amellyel előbb-utóbb úgy is el kell majd számolni a választók előtt.

Gréczy Zsolt szóvivő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek