2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: A kormány hagyja békén a Norvég Alapot!

A zsebmetsző elemeli a pénztárcát, futásnak ered, miközben torka szakadtából kiabál: „tolvaj!”. Ezt az ősrégi trükköt alkalmazza a kormány nevében Lázár János.
A kormányt régóta idegesíti, hogy egy pénzforrás fölött nem ő rendelkezik. Lázár jó ideje huzakodik a Norvég Civil Alappal szerinte az alap támogatta civil szervezetek valójában pártokhoz kötődő egyesületek. Mondja ezt annak a kormánynak a második embere, amely százmilliókkal támogatja a békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórumot.

Lázár a Kormányzati Ellenőrzési Hivatallal vizsgáltatná, vajon a norvég pénzeket a céloknak megfelelően használják-e. Ezt az a Lázár János firtatja, aki most bukott le kétmilliós szállodaszámlájával, amit inkább saját zsebből kifizetett, semhogy el kelljen számolnia: valóban hivatalos úton járt-e másodmagával.

A norvég fél nem járul hozzá, hogy a támogatást elosztó alapítvány bármilyen adatot átadjon a KEHI-nek, mivel a támogatásban magyar költségvetési pénz nincs. A kormány ellehetetlenítené az alapítvány működését, hogy a norvég támogatás ne juthasson el a kiszemeltekhez.

A Demokratikus Koalíció szerint kilóg a lóláb: a kormány szemét azon szervezeteknek a támogatása csípi, amelyek sokat tettek a kormányzat politikai vagy pénzügyi disznóságainak földerítéséért. Fölszólítja ezért a kormányt: hagyjon föl sötét ügyleteivel, és ne a tükröt törje össze, amiért kedvezőtlen képet mutat róla.

Gréczy Zsolt
szóvivő (DK)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…