2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Folytatják

Úgy tűnik, a Fidesz ezúttal beváltja választási ígéretét: folytatják. Folytatják a visszaélést a választók bizalmából kapott hatalommal. A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Kht. a német kormány szakmai támogatásával húsz év alatt kiépített egy méltán nemzetközi hírű ökogazdaságot. A biogazdálkodáshoz a földeket az államtól bérelte, a szerződés 2013. október 31-én járt le. E földekre azonban másoknak is fájt a foga, és átjátszásuk nagyon sürgős lehetett, mert a bérleti jogot tíz pályázaton már 2012. októberében meghirdették. A kishantosi gazdaság pályázatai közül kettőt érvénytelenítettek, a többi 8-at vesztesnek ítéltek.

A gazdaság vezetése bírósághoz fordult. Ezt tették a pályázatok nyertesei is, akik aztán a bíróság döntését be sem várva, karhatalmi segédlettel kitárcsázták a bioveteményeket. A bíróság elsőfokú ítélete korábban két esetben a kht. -nak, most egyben az új bérlőnek adott igazat. Ezt, a még nem jogerős ítéletet a Vidékfejlesztési Minisztérium „Kishantosnak semmi keresnivalója a földeken!” címmel kiadott közleményében ünnepelte, az állam számára kedvezőnek nevezve azt.

A Demokratikus Koalíció fölhívja a miniszter úr figyelmét, hogy az ítélet nem az államra, hanem a Fideszre és Orbán Viktor csókosaira nézve kedvező. Az államnak ugyanis, nevezettekkel ellentétben nem lehet fontosabb a miniszterelnök haverjainak állami segédlettel történő gazdagodása, mint egy hosszú idő alatt kiépített biogazdaság fennmaradása.

Nagy-Huszein Tibor
elnökségi tag (DK)


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…