2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

GYROSET

Jelenleg kevés megfelelő eszköz létezik, amely segítségével nyaktól lefelé bénultak képesek elektromos kerekesszékük irányítására. Ezek az
emberek különböző mechanikai eszközökkel, például fejre erősített pálcával vagy szájjal mozgatható joystickkal tudják irányítani széküket.

Ennek hátránya, hogy a joystickot tartó konzol kitakarja a mozgássérült előtt található akadályokat és az út jelentős részét. A nagy gyártók legújabb fejlesztései között agyhullámokkal, az arc izomzatával vagy hangvezérléssel irányítható székek szerepelnek, amelyek csak laboratóriumi körülmények között hatékonyak, mindemellett, kivétel nélkül bonyolult és nehezen elérhető megoldást kínálnak.
A GyroSet egy headset, ami a fej térbeli pozíciójának mérését végzi, ezáltal a mozgássérült intuitív módon, fejének mozgatásával irányíthatja a székét. Ezen felül, a széken elhelyezett Android-képes eszközre írt szoftver lehetővé teszi a headset egérként való használatát is.
Így olyan kommunikációs és navigációs alkalmazások is hozzáférhetővé válnak, mint: videótelefon, globális helymeghatározás, hangalapú webkeresés, képernyőbillentyűzet és hangszintézis.
A gondozók a saját okostelefonjuk segítségével távolról elérhetik a szék műszaki paramétereit, fogadhatnak riasztásokat és készüléküket másodlagos joystickként használhatják a kerekesszékek irányítására.
A kényszerűen elszigetelten élő mozgássérültek, akik csak a gondozók segítségével voltak eddig képesek számítástechnikai eszközök használatára,
a termék segítségével maguk is el tudnak végezni számítógéphez kötött munkafolyamatokat. A nyaktól lefelé bénultak élete, így önállóbbá válik

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek