2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Jövő héten POSZT! A Pécsi Országos Színházi Találkozón két miskolci siker is versenyben lesz

Jövő héten POSZT! A Pécsi Országos Színházi Találkozón két miskolci siker is versenyben lesz

Június 5-én kezdődik a színházak hagyományos évadzáró szakmai fesztiválja. A 14. Pécsi Országos Színházi Találkozó műsorában idén a versenyprogramba beválogatott, mindössze négy vidéki színházi előadás között két produkcióval is ott lesz a Miskolci Nemzeti Színház, ami páratlan szakmai sikernek számít. A Látványtár című díszlet-és jelmezterv seregszemlén további négy miskolci előadás makettje, illetve terve is versenyben lesz.

Rusznyák Gábor rendezése, A tanítónő június 12-én  látható a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán Lovas Rozival és Szőcs Arturral a főszerepben.  A fesztiválprogram utolsó előadása pedig június 13-án és 14-én a Woyzeck lesz a Kamaraszínházban, melyet Béres Attila állított színpadra. A darab két főszereplője Görög László és Simkó Katalin. Mindkét előadás az évad nagy esélyese. Míg A tanítónőt leplezetlen őszinteségéért, addig a fizikai színház határait súroló Woyzecket kíméletlenségéért dicsérte a kritika.
A színházi seregszemle előtt Bródy Sándor színművével június 9-én Budapesten is vendégszerepel a társulat a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
A versenyprogramba a 2013. március 1. és 2014. február 28. között bemutatott hazai és határon túli magyar színházi előadások közül Császár Angela színművész és Sándor L. István dramaturg választotta ki az általuk legjobbnak ítélt, összesen tizenhárom produkciót.
Négy másik miskolci előadás is érdekelt a POSZT-on. A Látványtér 2014 című kiállításon az év díszlet- és jelmeztervéért versenyben lesz a PRIMAVERA’14 Fesztivál győztese, a Don Giovanni díszlete, melyet Khell Csörsz tervezett, valamint Füzér Anni jelmezei. Ugyancsak ott lesz Bozóki Mara díszlet-és jelmezterve, mely a Miskolci Balett Rómeó és Júlia előadásához készült, a Rosmelsholm díszletéért Boros Lőrinc jelmezéért Horányi Júlia, a Páros/Páratlan című táncjátékért pedig Zeke Edit, díszlete és jelmeze. A kiállítás Pécsett, a Művészetek és Irodalom Házában lesz látható a fesztivál időtartama alatt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek