2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Illúziók Karinthy nyomán

A magyar és a kazincbarcikai avantgárd jeles vizuális költőjének tárlata május 15-étől látható a Városi Kiállítóteremben.
A tárlat anyagát díjnyertes munkáiból és különböző technikával készült rajzaiból, festményeiből, szobraiból válogatta össze maga az alkotó.
De nemcsak a kiállítás összeállítását végezte Hegedűs Mária, a megnyitón is aktív szerepet vállalt: saját verseit önmaga tolmácsolta a közönség számára, miközben különleges székszobrát is belevonta a rendhagyó tárlatmegnyitóba.

„Nagyon szeretném, hogyha a Kazincbarcikán eddig valaha élt és alkotott művésztanárok mind egy kicsit a reflektorfénybe kerülnének. Egy kicsit érzékeltetni szeretném azt, hogy nem hiábavaló a tanárok fáradozása. A művészet és a tehetség minden gyereknek a feje mögött szerencsés esetben ott lapult. És bizony megéri tenni azért, hogy a felnövekvő generációban minél több tehetséget sikerüljön kibontakoztatni.” – így nyilatkozott a kiállítás megnyitása után Hegedűs Mária, akinek műveit egykori tanítványa Magolcsay Nagy Gábor költő ajánlotta a közönség figyelmébe.
A tárlatot június 15-éig tekinthetik meg az érdeklődők a Városi Kiállítóteremben, ahol június 3-án személyes tárlatvezetéssel várja a művészetbarátokat Hegedűs Mária.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek