2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Hamarosan kiderül, ki 2014 legjobb pénzügyese

Június 2-án és 3-án egész napos vetélkedő keretében dől el, korosztályonként melyik csapat bizonyul idén a legügyesebb pénzügyesnek. A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! általános iskolásoknak szóló pénzügyi vetélkedőre 4700 kisdiák jelentkezett 1081 csapatot állítva. Közülük korosztályonként a nyolc legjobb, összesen 32 csapat vesz részt az utolsó megmérettetésen. Finisébe ért az idei K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő. Az általános iskolásoknak meghirdetett országos versenyre 224 település 350 iskolájából 1081 érvényes pályázat érkezett, vagyis összesen 4700 kisdiák mérte össze tudását az első, online fordulóban. A középdöntőkre 8 nagyvárosban került sor, oda korosztályonként és régiónként az 5-5 legjobb csapatot válogatta be a zsűri. A döntőre így minden régióból egy, vagyis korosztályonként 8-8 csapat érkezik.

 

A gyerekek a középdöntőben különböző pénzügyekkel kapcsolatos, játékos feladatokat kaptak. Az alsós korosztály egyik kedvenc feladata a kódfejtés volt, itt a felkészülést segítő, a vetélkedő weboldaláról online letölthető Ez kész! Pénz! DVD figurái keresték bankkártyájukat egy-egy rövid feladvány alapján. Szintén népszerű volt a szerepjáték, ahol előre megadott szereplőkkel kellett egy pénzügyekkel kapcsolatos szituációt eljátszaniuk a gyerekeknek. Ehhez különböző kellékeket is kaptak. A gyerekek örömmel vették fel a nagymamaparókát, bajszot, kötényt, hogy eljátsszák például, ahogy a család elmegy a piacra bevásárolni.

 

A felsősöknek már összetettebb feladatokkal kellett megbirkózniuk. Többek között bankkártya képeken kellett felismerniük a hibákat, különböző meghatározások alapján kellett pénzügyi fogalmakat megnevezniük, valamint megadott kifejezésekkel kellett egy rövid jelenetet előadniuk. Náluk kedvelt volt például a balesetbiztosítás megelevenítése szerepjáték keretében.

 

„A döntőben is játékos formájú, az adott korosztályoknak megfelelő szintű kérdések, feladatok várhatók. Érdemes a csapatoknak mindent beleadni, hiszen a megszerzett tudáson kívül értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak. Többek között sporteszközöket, logikai társasjátékot, MP3 lejátszót és e-könyv olvasót kapnak. Külön díjazzuk a pedagógusokat, valamint az iskolákat is” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő zsűritagja.

 

Az értékelésben részt vesz zsűritagként Gönczi Gábor, az RTL Klub Fókusz című műsorának műsorvezetője, valamint Kohári Edit, a Frame Film Kft. ügyvezetője, dr. Basa Andrea, a Gazdasági Versenyhivatal Fogyasztóvédelmi Iroda munkatársa, Pálfi Györgyné Nikoletti Klára, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szakértője, Vidus Gabriella, az RTL Klub kereskedelmi igazgatója, dr. Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági banki divízióért felelős vezérigazgató-helyettese, valamint Kovács-Vass Erzsébet és Kántásné Dr. Szabó Ivett, a  Klébersberg Intézményfenntartó Központ képviselői.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek