2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Fitness-, Egészség-, Szépség és Divatfesztivál 2014

 Miskolc és térsége MAGNETSPACE FAMILY PERFECT DAY- Fitness-, Egészség-, Szépség és Divatfesztivál 2014 címmel rendezvényre invitálja a miskolciakat Június 7-én a Sportcsarnokba.
Fesztiválszervező: a Bükk -Térségi LEADER Egyesület

Miskolcon és környékén élők részére egy nagyszabású Fesztivál kerül megrendezésre Június 7-én 9 órától a Miskolc városi Sportcsarnok, Jégcsarnok és a Generáli Aréna előtt lévő területen.

Egy olyan különleges és nagyméretű közösség fejlesztési akció, rendezvény, ahol a mozogni, sportolni vágyó gyermekek, fiatalok, felnőttek nagy csoportja, egyszerre kapja meg ezt a lehetőséget.

A Miskolcon és környékén élő gyermekek és felnőttek megérdemlik, hogy egyszer egy évben együtt kilépjenek a szürke mindennapokból, rohanásból, munkából, gondokból és egészségükkel, külsejükkel, mozgáskultúrájukkal foglalkozva töltsenek el egy hasznosan napot. Sokan lesznek majd, akik itt kapnak kedvet a mozgáshoz, a jó közérzet folyamatos építéséhez.

Mozgásszegény életünkben igenis elnyerte a létjogosultságát egy ilyen Fesztivál megrendezése. Szükség van rá, hogy az iskolák, tanárok és a szülők is példát mutassanak a gyermekeknek, a mozgás fontosságára és a helyes táplálkozás elsajátítására tanítsák őket.

A Fesztivált példamutató módon Miskolc Város Önkormányzatával együtt, közösen rendezi meg a Bükk-Térségi LEADER Egyesület.

A Miskolc és térségében lévő iskolák között egy nagyszabású Fittségi vetélkedőt rendezünk minden általános és középiskola bevonásával.

 

 

A Bükk-Térségi LEADER Egyesület Jótékonysági akciója

 

Iskolák közötti Fittségi vetélkedő- a Legfittebb iskola címért versengenek a diákok

 

Amelyik Miskolc és környékén lévő iskola már 100 fő gyermek és 100 fő kísérő szülővel már regisztrál, résztvevője a versenynek az az iskola 50.000 Ft-os, amelyik iskolából a legtöbb gyermek vesz részt a rendezvényen, az az Iskola pedig 300. 000 Ft-os pénzjutalmat kap sportszervásárlásra Ők lesznek a Legfittebb iskola cím tulajdonosai ebben az évben.

Minden tanuló, aki a 9 órakor kezdődő Nyitó bemelegítő fitness edzésen részt vesz, melyet egy neves fitness edző fog vezetni, legalább 1 fő szülővel Tombolát kap.

A szerencsések értékes ajándékokat vihetnek haza.

 

™ 9:00 Általános iskolások edzése

™ 9:30 Középiskolások edzése

A Fesztivál célja:

Meggyőződésünk, hogy napjainkban a sportnak, elsősorban a tömeg- és szabadidősportnak, Magyarországon – pedagógiai és egészségügyi szempontból egyaránt – kiemelt szerepe van.
A mai gyerekek és felnőttek tragikusan keveset sportolnak intézményes kereteken belül és kívül egyaránt, rossz fizikális, egészségügyi állapotban vannak, rengeteg az agresszív, káros szenvedélyekkel élő kallódó gyerek, tinédzser, depressziós felnőtt, a statisztikákban nyerő helyeket vívunk ki ezekben a negatív „rangsorokban”.
És szintén tény, hogy „a társadalom krónikus mozgáshiánya, illetve katasztrofális életmódja alapvetőennem csak anyagi, hanem főként szemléletbeli hiányosságokra vezethető vissza, ezen azonban lehet javítani… Egy nemrégiben végzett uniós felmérés szerint a fiatalok 35 százaléka azt mondja, azért nem sportol, mert nincs ideje, 25 százalék nem szeret, azt pedig, hogy ez költséges, létesítményigényes dolog lenne, csak 6 százalékuk említi. A mozgás szeretete tehát elsősorban szemlélet és nevelés kérdése.” – mondja Nádori László professzor, a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének tiszteletbeli elnöke a Harmonet egyik cikkében.
A sport nemcsak azért fontos, hogy később legyen kinek szurkolni az olimpián, a sport népszerűsítésére szánt forintok, minden túlzás nélkül állíthatóan, többek között az egészségügynek, az oktatásnak, a drogmegelőzésnek, a nyugdíjfolyósításnak, a bűnmegelőzésnek stb. szállítanak hasznos, értékes megtakarított forintokat.  A sport ügye társadalmi kérdés, és társadalmi összefogásért kiált!
Hiszen az a gyermek, felnőtt, aki rendszeresen sportol, jobb fizikális, egészségügyi állapotba kerül, jobban teljesít az iskolában illetve a munkahelyén, pozitív életközösség tagjává válik, mely távol tartja a káros szenvedélyektől (drogtól, dohányzástól, alkoholtól), hasznosan vezeti le a felgyülemlő feszültséget, agresszivitást, lelkileg és szellemileg is kiegyensúlyozottabbá válik, tudatosabban éli az életét. Nem sok olyan dolog van, ami annyira előremutató, mint a sport.

Tervezett Programok: I. Miskolc és térsége Fitness- Egészség- Szépség és Divatfesztivál : Fitness-, wellness-, szépség-, divat-, valamint az egészséges életmód kedvelőinek egynapos mozgásfesztiválja, amelyet családok számára ajánlunk, minden korosztályt és nemet megszólítva. A rendezvényen, több színpadon az ország legnevesebb fitness prezenterei tartanak órákat felnőttek és gyermekek részére egyaránt. Egészségügyi szűrések is szerepelnek az egész napos Fitness programok között. Ez az Egészség- Fitness-Szépség és Divatfesztivál az egyetlen olyan tematikus családi Fesztivál, ahol egyetlen látogatással olyan információk birtokába jut a látogató, amelyek segítségével változtathatnak egészségükön, szépségükön.

Programok: Két színpadon a Sportcsarnokban és a Jégcsarnokban zajlanak.

A Fitness Színpad Programjai (Sportcsarnok nagyszínpad és küzdőtér):

Sportcsarnok Fitness Színpad:

™ 9:00-9:40        Szegedi Bernadett Rázd fel magad/ Felmelegítő óra! (Fittségi vetélkedő)9:45-10:30 Buda ZitaLiveNaturalsIntervallTraining  (Fittségi vetélkedő)

™ 10:30-10:50    „Legfittebb Iskola” Erdeményhírdetés-Tombola sorsolás

™ 11:00-11:40    Szalka Andi- HighenergY

™ 12:00-12:40    Sifi&Kangoo Team

™ 13:00-13:40    Tatarek Rezső- Ironbox

™ 14:00-15:00    Rubint Réka- Alakreform

™ 15:20-16:00    Katus Attila- Best Body

™ 16:10-16:50    Susie-DanceTraining

™ 17:00-17:30    Czégel Erika- Gymstick

™ 17:30-17:35    A Rippel Brothers műsora

™ 17:40-19:00    Divat és tánc show a Fortuna Tánc és Divatstúdió közreműködésével

–          Várhegyi Gábor és Nikica énekesek műsora

–          Orosz Enikő énekes

–          Szilvia Esküvői Szalon

–          Claudio Dessi Madonna

–          The MEET divattervező csoport

–          Gold Ex

 

™ 19:00-tól         Sztárvendég- Király Viktor műsora

 

Jégcsarnok Családi Színpad programjai:

(Polifoamot, törölközőt hozz magaddal az edzésekhez!)
Műsorvezető: LjubovSergejevnaBreus

 

™ 10:00  Etka Jóga Egyesület Miskolc – Jóga edzés

™ 10:30  Szenczi Zita tánccsoportjainak bemutatkozása

™ 11:00  Interaktív zenés gyermekműsor

™ 11:30  Kolobiskó Rita- Zumba

™ 12:00  László Zoltán  freestyle asztalitenisz bemutató

Mészáros László erőemelő edzése

™ 12:15  Country Line Dance tánc együttes fellépése és táncoktatás

™ 13:00  Miskolci Torna Egyesület bemutatkozása

™ 13:20  Breintenbach Ildikó- PilatesTraining

™ 13:50  Csoki Orosz Rulett

™ 14:00  Aerobic gyermekeknek- Szolláth Dorottya és a Fortuna RSG csoportja

A Fortuna Tánc és Divatstúdió Gyermek tánccsoportjainak bemutatkozása

™ 14:50  A Rippel Brothers műsora

™ 15:00  Iyengar jógabemutató és óra Nagy János vezetésével

™ 16:00  Fitt & Art mazsorett csoport műsora

szóló: Kollár Kitti   duó: Takács Adrienn és Urbán Laura

™ 16:15  Miskolci JuJitsu Egyesület bemutatkozása

™ 17:00  Mészáros László erőemelő edzése

™ 17:50  László Zoltán freestyle asztalitenisz bemutató

™ 18:00  The Sign Zenekar koncertje

Egész nap a Rippel Brothers Akadémiájának a bemutatója és edzők segítségével a tornasportág kipróbálására van lehetőség, óriás csúszda, ugráló vár, kreatív játszóház, arcfestés, lufi osztás, meglepetés programok, TOMBOLA sorsolás, Étel udvar, fagylalt, csokoládé és sok-sok meglepés vár minden kicsit és nagyot!

Szépség Sziget: Előadások a színpadon és bemutatók a színpad körül: SMINKOKTATÁS Hölgyeknek, egyéniséghez illő sminkkészítés fortélyainak elsajátítása, bőrápolási tanácsadás, javaslat, hogy mit használjunk, mi legyen a sminktáskánkban, bőrápolási tanácsok férfiaknak, kozmetikai tanácsok, előadások, kozmetikai termékek kiállítása, próba és vásárlási lehetőség, fitness termékek és ruházati bemutató, kiállítás és vásárlási lehetőség, egészséges és bio ételek bemutatása és kóstolása, egészséges barnulás-előadás

Egészség Sarok: Ingyenes egészség megőrző:Magnetspace állapotfelmérés, és terméktesztelés; tanácsadás; konzultáció: fitness trénerekkel, táplálkozási szakértőkkel, természetgyógyászokkal; zsírbontó testkezelések; bio utca- egészséges ételek kóstolása. Magnetspace ingyenes állapotfelmérés, magnetspace készülékek ingyenes kipróbálási lehetősége, és 20% vásárlási kedvezmény a helyszínen megrendelt, vagy megvásárolt készülékekre. Egészségmegőrző és prevenciós előadások, természetes gyógymódok fontossága napjainkban, paleolit táplálkozás bemutatása, egészségügyi szűrések, mérések, konzultáció, szűrőkamion, ingyenes szűrések

Egészségmegőrző Előadások, szűrések, állapotfelmérések

 

  Jégcsarnok Előadóterem I. em. Galéria

 

™ 10:00- 11:00   Dr. Rideg Sándor  Magnetsapce

™ 11:00- 12:00   Dr. Szabó Zsolt LiveNaturalsSzükség van e táplálék kiegészítőkre a  XXI. században?

™ 12:00- 13:00   Előadás címe: Gyógy gombákkal az egészségért, Előadó:  Kovácsné Thurzo Gabriella
13:00- 14:00   Dr. Rideg Sándor  Magnetsapce

™ 14:00- 15:00   Czinke Csaba előadása  Betegség- Gyógyulás könyvének dedikálása

™ 15:00- 16:00   TatarekRezső   Edzés tervek, Edzés módszerek, Mobilitás- Stabilitás

™ 16:00- 17:00   Varga Tibor „A buddhizmus, mint modern életmód tanácsadó”

™ 17:00- 18:00   Görei Pap-IldikóCemmedic: Vitalitás és Energia

™ 18:00- 19:00   Varga Gyula Életfa Országos Egészségmegőrző Program értékei és eredményei

 

A Főbejárat előtt

– Old & New Autó kiállítás:  Veterán autók, motorok, buszok és a Miskolci Autó Szalonok  legújabb autó modelljeit tekinthetik meg a Fesztiválra kilátogatók!

– Szűrő kamion: Ingyenes állapotfelmérés, szűrések

– Szabó Sándor és Ördög Zoltán Bike TrialversenyőkTriál bemutatója 10 órától 2 óránként


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek