2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Magyar Régészet Napja Miskolcon

Május utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre a Magyar Régészet Napja. Az ország 19 településén mintegy százötven izgalmas program várja az érdeklődőket. A kétnapos országos eseménysorozat fő célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse a magyar régészeti kutatások friss eredményeit. A rendezvényhez a miskolci Herman Ottó Múzeum is csatlakozott.
Az esemény a szakma első, a nagyközönségnek szóló önálló rendezvénye. Május 30-án, pénteken elsősorban a gyermek- és iskoláscsoportokat, május 31-én, szombaton pedig a családokat és a felnőtteket várják a szervezők a lillafüredi Herman Ottó Emlékházba. A programok között találunk ismeretterjesztő előadást, kötetlen beszélgetéseket, kézműves- és hagyományőrző programokat, régészeti sétát. Készíthetünk barlangrajzot, a „régész homokozó” keretén belül megismerkedhetünk az ásatás fortélyaival, és arra a kérdésre is választ kapunk, hogyan készítette az ősember szerszámait.
A Magyar Régészet Napja programjai közt a rendezvénysorozat honlapján lehet válogatni: www.regeszetnapja.hu.    

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek