2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Részvételi rekordok és éremesélyek

Hét egysége közül akár hat is dobogóra állhat a TVK-Mali Triatlon Klubnak az általuk hétvégén, Tiszaújvárosban részvételi rekordok kíséretében megrendezendő XXIII. REMAT Tisza Triatlon egyik kiemelt eseményén, a klubcsapat országos bajnokságon. 
–    Magyarország egyik kihagyás nélkül legrégebben megrendezett triatlon versenye a Tisza Triatlon, melyet az előttünk álló hétvégén, május 24-25-én már huszonharmadik éve hívunk életre – tudtuk meg Lehmann Tibortól, a TVK-Mali TK elnökétől. – Idén, az ITU zászlaján 2010-től szereplő „zöld triatlonhoz” kapcsolódva, a hulladékfeldolgozással foglalkozó névadó cég jóvoltából, a XXIII. REMAT Tisza Triatlon nevet viseli a rendezvény. Szombaton 13 órától a REMAT Klubcsapat Országos Bajnokság központja lesz a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő. A beérkezett nevezések azt mutatják, hogy minden eddigi rekordot felülírunk, hiszen nem kevesebb, mint 109 egység vetélkedik majd a minél jobb helyezésekért. A mieink közül az utánpótlás 1. korcsoportos leányok Mátyus Lili, Putnóczki Dorka, Király Dóra alkotta A-csapata joggal pályázhat valamelyik éremre. A Tóth Anna, Kovács Anna, Tóth Papp Dóra, Hozdik Adrienn, Bóna Kinga nevével fémjelzett B-egység  számára a tapasztalatszerzés a fő cél. Az utánpótlás 2. korcsoportos fiúk Lehmann Bence, Tóth Róbert, Tóth Máté, Fróna Ákos, Németh Sándor alkotta csapata szintén éremért csatázik majd. A felnőtt női kategóriában Hozdik Eszter, Jakab Ilka, Szuhán Dóra, Sebők Klaudia, Király Kinga is felállhat a dobogóra. Az elit nők versengésében Szakály Zsófia, Vizi Viktória, Zelovics Dóra, Szabolcsi Fruzsina és Szegedi Sára az első két hely egyikére esélyes, de kinéz a dobogó az elit férfiak között érdekelt Balogh Bence, Balogh Máté, Hankó Dávid, Marton Előd összeállítású kvartettnek is.
A vasárnapi, 8.50-kor, az újoncok futamával induló folytatásban rendezi meg a TVK-Mali TK a TIGRA Triatlon Magyar Nagydíjat, a gyermek, serdülő, ifjúsági ranglista versenyt, a Sprinttávú Kiemelt Triatlon Amatőr kupát, az EMMI Triatlon Diákolimpiát és a II. Paratriatlon Országos Bajnokságot.  Ezen a napon 600-nál jóval több sportoló áll rajthoz, ami szintén részvételi rekordot jelent. Bőven lesz tehát lehetőség arra, hogy a tiszaújvárosiak, illetve borsodiak gyarapítsák érem-kollekciójukat. 
Az elmúlt évek hagyományait folytatva, minden csapat a nevezési díjból 500, minden egyéni induló 200 forinttal segíti a 2010-ben közlekedési balesetet szenvedett kiváló tiszaújvárosi triatlonos, Benedek László rehabilitációját.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek