2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Idén is bőséges „triatlon-étlap” Tiszaújvárosban

Idén is bőséges „triatlon-étlap” Tiszaújvárosban

„Nemzeti sportvároshoz” és az elmúlt évek hagyományaihoz méltóan Tiszaújváros ebben az évben is igazán sokrétű és nívós hazai- és nemzetközi érdekeltségű triatlonos programokat kínál az oda látogató amatőr és profi sportolóknak, érdeklődőknek.

A TVK-Mali Triatlon Klub 2014. évi eseményeit ismertető, Tiszaújváros önkormányzatával közösen megrendezett sajtótájékoztatót a mai napon Miskolcon, a Murphy’s Irish Pub, Restorant & Gardenben élénk érdeklődés mellett tartották meg.
A tájékoztató első percei nem telhettek el a nélkül, hogy a házigazdák és jelenlevők ne emlékeztek volna meg a tiszaújvárosi triatlonsport megteremtőjéről, a tavaly augusztusban váratlanul elhunyt dr. Márkus Gáborról, a TVK-Mali TK alapító elnökéről. A határon innen és túl egyaránt rendkívül elismert, tisztelt, szeretett és népszerű sportvezető, akinek nevéhez köthető a világkupa, majd a Triatlon Nagyhét megvalósítása is, pótolhatatlan űrt hagyott maga mögött a világ triatlonsportjában. Fiai, Gergely és Balázs, valamint a Lehmann Tibor vezette klub, a rendezői gárda tagjai, illetve nem utolsó sorban a város önkormányzata és a támogatók a tragédiát követően egy emberként döntöttek úgy, hogy folytatják a közös munkát. Döntésük vezérfonalaként azt fogalmazták meg, hogy akkor őrizhetik meg legméltóbban az emberként is fantasztikus erényekkel rendelkező örökös tiszteletbeli elnök emlékét, ha tovább viszik, ápolják az általa felépített felbecsülhetetlen értéket. Az elhatározást tettek követték, az érintettek az eddiginél is nagyobb elánnal vetették bele magukat a munkába, hogy év vége felé az idei szezonra mindannyian elégedettséggel tekinthessenek vissza.
Jabil 3próba, mindenkinek  
 
A 2014-es szezon – a kronológiát követve – az utóbbi években nagy népszerűséget kivívó Jabil 3próba elnevezésű szabadidősport eseménysorozat május 11-i kerékpáros próbájával vette kezdetét Tiszaújvárosban. Somogyi Richárd, a névadó cég ügyvezetője mintegy 600 indulót  rajtoltatott el a 15 és 45 km-es távokra, melyek teljesítését pontokkal jutalmazták. A sorozat folytatását a június 15.-i úszás (400 és 1000 m) jelenti, a Sportcentrum uszodájában. Augusztus 8-án – a Jabil 1/3 Maraton keretében –  a futáson lesz a sor, ahol 3,5,vagy 14 km-t lehet teljesíteni. A harmadik, záró próba után a 12 pontot, vagy annál többet ,,gyűjtögetők” próbafüzetét urnákba dobják, majd a tulajdonosok között értékes sportszer-ajándékcsomagokat sorsolnak ki. A legalább 15 pontot gyűjtők reménykedhetnek a fődíj elnyerésében, ami a Jabil-dolgozók és a további indulók számára is egy-egy, egyszemélyes utazás az idei, szeptember 26-29. között megrendezendő Berlin Maratonra.
XXIII. Tisza Triatlon: Egyedülálló széria
 

Magyarország egyik kihagyás nélkül megrendezett triatlon versenye a Tisza Triatlon, melyet az előttünk álló hétvégén, május 24-25-én már huszonharmadik éve hívnak életre Tiszaújvárosban. Idén, az ITU zászlaján 2010-től szereplő  „zöld triatlonhoz” kapcsolódva, a hulladékfeldolgozással foglalkozó névadó cég jóvoltából,    a REMAT XXIII: Tisza Triatlon nevet viseli a rendezvény. A két nap során osztják ki a klubcsapat országos bajnokság, a paratriatlon országos bajnokság, a TIGRA Triatlon Magyar Nagydíj, az országos egyéni ranglistaverseny és a regionális diákolimpiai döntő érmeit is. Az előzetes érdeklődés alapján a tavalyi részvételi rekordok megdöntésére lehet számítani, ami 100-nál több klubcsapatot és 600 főt meghaladó egyéni indulót jelent. Lesz tehát nyüzsgés a Gyógy- és Termál-fürdő területén.

Már Rióra gyűjtögetnek
 

A Rió de Janeiró-i olimpiai kvalifikációs versenyét, a világon egyedülálló módon, megszakítás nélküli 18. TVK ITU Triatlon Világkupát magába foglaló 16. TVK Triatlon Nagyhét augusztus 2-10. között várja a sportbarátokat, és kikapcsolódni vágyókat. A száznál több női és férfi indulót felvonultató vk-mezőny mellett,ezúttal is összemérik tudásukat az ETU Triatlon Junior Európa-kupa oroszlánkörmeiket mutogató résztvevői. A még fiatalabbak a Magyar Gyermek – és Serdülő Gálán mutathatják meg mire képesek. A TVK Triatlon Nagyhét – ugyanúgy, mint eddig is – mindenki számára elérhető, naponta más és más  szabadidősportos lehetőségekben és kulturális programokban, jobbnál-jobb koncertekben is bővelkedik majd.  
Irány az ifjúsági olimpia!
Az idei II. Ifjúsági Olimpia 11 európai kvótájának egyikét Lehmann Bence, a TVK-Mali Triatlon Klub sportolója harcolta ki a május 17-én, a hollandiai Weert városában megrendezett hivatalos kvalifikációs versenyen. Ez azt jelenti, hogy Bicsák Flóra (Zalatriatlon) mellett ő kaphat lehetőséget arra, hogy képviselheti hazánkat triatlon sportágban az augusztus 16-28. között, Kínában, Nanjing-ban  megrendezendő  ötkarikás játékokon. A Magyar Triatlon Szövetség a napokban hozhatja meg az erről szóló végleges döntést.
Nemzeti Triatlon Központ Tiszaújvárosban
A Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) támogatásának köszönhetően hazánkban öt Nemzeti Triatlon Központot (NTK) jelölnek ki. Budapest, Baja, Pécs és Debrecen mellett az ötödik  ilyen stratégiai partner Tiszaújváros lesz. A szakmai személyi és tárgyi feltételeknek egyaránt megfelelő, egyébként a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) első akkreditált edzőközpontjaként is jegyzett központ feladata lesz,  az operatív teendők mellett, az edzőképzés, táboroztatás is.
A sajtótájékoztató résztvevői voltak:
–     Bráz György, a Szervező Bizottság társelnöke, Tiszaújváros polgármestere
–    Lehmann Tibor főrendező, a TVK-Mali TK elnöke
–    Pálffy Gábor, a névadó főtámogató TVK Nyrt. kommunikációs vezetője, a Tiszaújváros jövőjéért Alapítvány kuratóriumi elnöke
–    dr. Fülöp György önkormányzati összekötő, Tiszaújváros alpolgármestere
–    Márkus Balázs, a Szervező Bizottság társelnöke, a TVK-Mali TK elnökségi tagja

Fotónkon: Pálffy Gábor (balról), dr. Fülöp györgy, Bráz György, Lehmann Tibor és Márkus Balázs a sajtótájékoztatón.
(Jeney Lajos felvétele)

Szűcs István 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek