2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Részletesen vizsgálja ki az Országgyűlés a Snowden-botrányt!

A mai napon levélben fordultam Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy az Edward Snowden által kirobbantott megfigyelési botrány magyarországi vonatkozásainak kivizsgálására, a külföldi befolyás-szervezési törekvések feltárására – beleértve az adatvédelmi és titkosszolgálati szempontokat is – haladéktalanul álljon fel egy vizsgálóbizottság.

Tarthatatlannak tartom, hogy a nemzetközi botrányt kavart üggyel kapcsolatban mindeddig semmiféle számonkérés nem történt. A közzétett információk szerint az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén „kihelyezett személyzet” (staffed location) működik, több magyarországi érdekeltségű amerikai cég pedig minden rendelkezésére álló adatot továbbított az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) részére.

Ahogy a pártállamban utasítgatták és megfigyelték az embereket, úgy most, a Snowden-botrány után kijelenthetjük, hogy ugyanezt teszik velünk, csak jelenleg már azt hazudják, mindezeket a mi érdekünkben követik el. Ezért ki kell vizsgálni az ügyet, majd haladéktalanul tájékoztatni kell a polgárokat arról, milyen személyes adataikkal élhettek vissza, és mindezekért kit terhel a felelősség.

Sneider Tamás, a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek