2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

MSZP: A Jobbik fejezze be az uszítást az Avason!

 Közlemény
Hazug szórólapokkal szítja a gyűlöletet az Avason a Jobbik: amit a hétvégén írtak, annak egy része a teljes igazsággal köszönő viszonyban sem álló féligazság, a másik része közönséges hazudozás és gyűlöletkeltés. Minderről Földesi Norbert szocialista avasi önkormányzati képviselő, az MSZP önkormányzati frakcióvezetője beszélt hétfőn Miskolcon.

Elmondta: a Jobbik a szórólapján azt a látszatot kelti, mintha a Fidesz valójában nem is létező nyomortelep-felszámolási programja létezne, s emiatt az Avast ismét ellepik majd az antiszociális, a társadalmi együttélés szabályaira fittyet hányó emberek.

Ez azonban nincs így, mert a fideszes városvezetés még a nyomortelepek felszámolásának feltételeit sem teremtette meg.

„A Jobbik az elmúlt években mást sem tett, csak uszított az Avason, meglovagolt egy valóban létező problémát anélkül, hogy arra életszerű, kivitelezhető és törvényes megoldást kínált volna. Az MSZP kínált, de a Jobbik – a Fidesszel karöltve – még csak arra sem volt hajlandó, hogy az Országgyűlésben megtárgyalja a problémás lakások felvásárlását, a társasházi kinnlévőségek megtérülését célzó törvényjavaslatot” – jelentette ki Földesi Norbert.

Szerinte a Jobbik úgy tesz, mintha az adófizetők pénzéért aggódna, miközben – szintén a Fidesszel karöltve – a parlamentben megszavazták a paksi bővítést, egyetértve azzal, hogy ehhez Magyarország mintegy 3000 milliárd forintos orosz hitelt vegyen fel. „Ezen persze az orosz kapcsolatairól ismert Kovács Béla jobbikos EP-képviselő most kirobbant kémbotrányát figyelembe véve nincs is mit csodálkozni” – jegyezte meg a frakcióvezető.

Hangsúlyozta: a Jobbik menetelni, gyűlölködni, uszítani akar az Avason, az MSZP pedig megoldani a fészekrakó-ügyet, a társasházak és az avasiak problémáit.

„Emberek! Ne higgyenek a gyűlölködőknek, a hamis prófétáknak! Őket ez élteti, létüket kizárólag ez határozza meg! Ne dőljenek be nekik!” – üzent az avasiaknak az önkormányzati képviselő. Kijelentette: ha az avasiak azt akarják, hogy „egyszer és mindenkorra érjen már véget ez a cirkusz”, akkor támogassák az MSZP-t a május 25-i EP-, de leginkább 2014 őszén, az önkormányzati választáson.

Földesi hangoztatta azt is, hogy a nyomortelep-telepfelszámolási ügyben egyeztetnie kell minden miskolci politikai szereplőnek. Olyan – mint fogalmazott – „reális és józan” megoldásra van szükség, amelyet minden politikai erő, s a megfelelően tájékoztatott, nem pedig uszító szórólapokkal félrevezetett miskolciak is tudnak támogatni. Ebben az ügyben még ezen a héten találkozót kezdeményez az MSZP.

Földesi Norbert avasi önkormányzati képviselő, frakcióvezető, MSZP

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek