2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Orbán az ukrán porcelánboltban

Orbánról Viktor egészen olyan, mint a Bourbonok. Eddig is tudtuk, hogy semmit sem felejt, most kiderült, hogy nem is tanul semmit. A pozsonyi csúcson sikerült rádupláznia beiktatási beszédében elkövetett baklövésére, amellyel az orosz agresszió és szeparatizmus szorongatta Ukrajnától követelt autonómiát és kettős állampolgárságot a kárpátaljai magyarok számára.
A miniszterelnökről ráadásul kiderült: semmiféle konkrét elképzelése nincs a kárpátaljai magyarok kisebbségi jogairól, csak a zavarosban próbál halászni, rájátszva a hazai nacionalista érzelmekre. Erről árulkodik az is, hogy követelését óvakodott kiterjeszteni az ugyancsak szomszédos és a kettős állampolgárságot el nem ismerő Ausztriára. Magára haragította viszont Tusk lengyel miniszterelnököt, aki nem is nagyon burkoltan célzott rá: Orbán az Ukrajna területi épségét fegyveresen fenyegető Oroszország propaganda-szólamait visszhangozza.

A Demokratikus Koalíció fölhívja a figyelmet: Magyarország nemzetközi megítélését a miniszterelnöknek az előző négy évben már sikerült mélypontra juttatnia, most éppen maradék jó hírünk lenullázásával van elfoglalva. A legjobb úton van afelé, hogy partnereink szemében közös platformra lavírozza magát a megvetett és kiközösített orosz Zsirinovszkijjal, aki márciusban Ukrajna fölosztását javasolta – Magyarországnak is.

Ez a politika hazánk megítélésénél csak a kárpátaljai magyaroknak árt többet.

Molnár Csaba
ügyvezető alelnök, EP-képviselőjelölt (DK)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek