2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Árokba dobálta a csempészcigarettát

Egy ismerősétől kölcsönkért mikrobusszal próbált meg 25 millió forintnyi illegális cigarettát Budapestre szállítani egy 43 éves férfi az M3-as autópályán. Éppen aznap, amikor több hatóság közös, úgynevezett teljes kitereléses ellenőrzést végzett a sztrádán. Vagyis minden fővárosba tartó autót kitereltek és ellenőriztek a borsókúti pihenőnél. Ezt látva a férfi megállt a leálló sávban és elkezdte kidobálni autójából a csempészárut. Egy motoros rendőr azonban észrevette, és a 25 ezer doboz illegális cigarettával együtt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) helyszínen lévő pénzügyőreinek átadta őt. Jövedéki orgazdaság büntette miatt indult ellene eljárás.

Dobozonként 1 euróért, vagyis 300 forintért vásárolta a magyar adójegy nélküli cigarettát egy ukrán árustól a férfi. Telefonon egyeztették le a találkozó helyét. Az M3-as autópálya nagykállói pihenőjében találkoztak, ahonnan – elmondása szerint – az árus egy általa ismeretlen helyre vitte a mikrobuszt és a csempészcigarettával teli autóval tért vissza. A szállításhoz használt mikrobuszt egyébként egy ismerősétől kérte kölcsön a férfi. Az üléseket kiszedte belőle, csak a vezető ülést hagyta benne. Így indult el Budapestre a mintegy 25 millió forint értékű cigarettával. Az útja azonban Gyöngyösnél véget ért. Éppen aznap akarta ugyanis a fővárosba szállítani az árut, amikor a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal közös, úgynevezett teljes kitereléses ellenőrzési akciót tartott az autópályán. Minden fővárosba tartó autót kitereltek a borsókúti pihenőbe és itt ellenőrizték azokat a hatóságok. Miután a férfi észrevette a terelőbójákat, azonnal félreállt és megpróbált megszabadulni a csempészárutól. A leállósávból az autópálya menti árokba kezdte el dobálni a fekete nejlonzacskóba csomagolt kartondobozokat. Az egyik forduló után azonban már egy motoros rendőr várta őt az autónál.
Összesen 25 millió forintnyi, 25 ezer doboz különböző márkájú (Jin Ling, Fest, NZ gold) ukrán cigaretta volt az autóban. A férfi ellen jövedéki orgazdaság büntette miatt indított eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, – tájékoztatta hírportálunkat Varga Zoltán sajtóreferens.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek