2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Játékos Városjárás

Szeretettel hívjuk a „Játékos VárosJárás” – SZÍNHÁZI BARANGOLÁS játékra 2014. május 17-én szombaton,  8-18 óra között! Fedezzük fel együtt a miskolci színjátszás történetét, és pillantsunk be a színfalak mögé!

Az Itthon Miskolcon Egyesület idén már 8. alkalommal rendezi meg városunk legnépszerűbb társasjátékát. Mint az elmúlt évben is, az idén egyetlen kiemelt tematikára épül játékunk. A „Játékos VárosJárás” központjába a miskolci színjátszás kerül. Erre nem csak az szolgáltat okot, hogy városunk kiemelkedő színházi élettel büszkélkedhet, hanem az is, hogy ebben az évadban ünnepli megalapításának 190. évfordulóját az ország első magyar nyelven játszó kőszínháza, a Miskolci Nemzeti Színház. A „Játékos VárosJárás” olyan vetélkedőre hívja a csapatokat, melynek lényege, hogy a versenyzők a várost járva ezúttal a miskolci színjátszás elmúlt 190 évéhez kötődő feladatokat oldanak meg, mindezt fűszerezve a játék örömével. Azok, akik már részt vettek a „Játékos VárosJárás”-ban tudják, hogy a feladatok megoldása nem igényel különösebb felkészülést, persze az nem baj, ha a versenyzők némi tudással rendelkeznek a miskolci színjátszás történetében. A komoly tematikától azonban nem kell megijedni, hiszen a játékos feladatok által olyan helyekre is elkalauzoljuk a versenyzőket, ahol korábban csak a képzeletük járhatott. Nem utolsó sorban pedig minden kategória győztesei értékes jutalomban részesülnek.
A rendezvényt Miskolc Megyei Jogú Város Humán Főosztálya, Kulturális, Idegenforgalmi és Városmarketing Osztálya, az Oktatási, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottsága és a Hódolván Tháliának Alapítvány támogatja. A program a Színház és Világ projekt keretében valósul meg.
Ebben az évben 80 ötfős csapat jelentkezett a felhívásra, 4 kategóriában: családok, közösségek, középiskolások, és általános iskola felső tagozatosok. A csapatok fele „visszajáró városjáró”. 8 miskolci, a színházhoz és a színjátszáshoz kötődő helyszínt járnak majd végig a nap folyamán és ott játékos, ismeretterjesztő, logikai és más feladatokat oldanak meg, melyek a miskolci színjátszás és a színház megismerését szolgálják.

2014-ben se felejtsük el, hogy játszani jó, együtt játszani pedig igazán öröm, családokat, közösségeket építő szórakozás!

„Játékos VárosJárás – Színházi barangolás 2014”

                  

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek