2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Háromezer forintért oltanak péntektől az oltóközpontokban
Háromezer forintért oltanak péntektől az oltóközpontokban

Háromezer forintért oltanak péntektől az oltóközpontokban

Háromezer forintért oltanak péntektől az oltóközpontokbanReggel nyolctól este nyolcig lehet felkeresni az oltóközpontokat, pééntektől 29 központ kezdi meg próbaszerű működését az országban – mondta az egészségügyi miniszter. Székely Tamás elmondta, az oltóközpontok az ÁNTSZ-től kapják a vakcinát, amelyből 200-500 adag közötti mennyiséget szállítanak ki első körben.

A központokban megkapható oltásért összesen háromezer forintot kell majd fizetni, amelyből a vakcina ára 1930 forint, annyi, mint a patikákban. A tárcavezető elmondta, oltóközpontok lesznek az ÁNTSZ által működtetett oltási központok és a minisztérium fenntartásában működő kórházak.

Az oltóközpontokban azokat várják, akik csak térítés ellenében kaphatják meg a védőoltást, és egy-egy helyen egy orvos és egy asszisztens fog közreműködni, ők az oltóközpontnak kijelölt intézmények munkatársai lesznek. Az oltásért elkért díj is helyben marad, azonban a védőoltással el kell számolnia az intézménynek.

Székely Tamás ismertetése szerint ilyen helyeken oltást kaphatnak a magyar állampolgárokon kívül azok, akik tartózkodási engedéllyel rendelkeznek vagy a menekültek és a menedékesek is.

Falus Ferenc kérdésre válaszolva elmondta, elméletileg betilthatják majd a nagyobb tömegrendezvényeket, de például az üzletközpontokat nem zárják be. Utazási és egyéb korlátozást életbe léptetni nincs értelme, mert ezzel a vírus terjedését nem tudják megakadályozni.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek