2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Kishantos Orbán szégyene és felelőssége

Kishantoson a német kormány szakmai támogatásával húsz év alatt kiépült egy méltán nemzetközi hírű ökogazdaság. Orbán Viktor azzal ünnepelte választási győzelmét, hogy húsz év munkáját egy délután alatt tönkretette.

A gazdaság az államtól bérelt 450 hektár biogazdálkodásra alkalmassá tett földet. Az NFA ezt újra pályáztatta, ám az ökogazdaságnak egyetlen négyzetméter sem jutott, azt inkább 8 kisebb helyi gazdára bízták. Köztük van egy 2900 hektárt művelő „kisebb gazda”, egy bálás ruhakereskedő, egy 160 km-re élő építési vállalkozó és Mezőfalva nem gazdálkodó, de annál befolyásosabb polgármestere.

Hiába fordult a gazdaság vezetése bírósághoz jogai védelmében, a választást követő hétvégén az új, még nem jogerősen bérlők a bíróság döntésének elébe menve karhatalmi segédlettel kitárcsázták a szépen zöldellő bioveteményeket. Ezt aligha tehették volna a kormányfő tudta és jóváhagyása nélkül. Aki pedig ilyet tesz, az maga bizonyítja: méltatlan arra, hogy termőföldnek akár a közelébe is engedjék. Nem tudni ezen kívül, hogy mi a rosszabb: az, ha Orbánnak ezek a famulusai semmibe veszik a magyar igazságszolgáltatást, vagy az, ha előre tudják, mi lesz a ítélet.

A Demokratikus Koalíció mélységesen elítéli a barbár pusztítást, a Fidesz csókosainak állami segédlettel történő harácsolását és a bíróság semmibe vételét kifejező hatalmi arroganciát. Elvárja a miniszterelnöktől, hogy kutyáit füttyentse vissza.

Nagy-Huszein Tibor
elnökségi tag (DK)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek