2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Reagálás a MIVÍZ április 15-i közleményére, dokumentummal

(http://www.boon.hu/kozlemeny-miviz-kristalytiszta-ivoviz-miskolcon/2530150)

A MIVÍZ magyarázkodás helyett intézkedjen a szennyezőkkel szemben

A Miskolci Vízművek közleményben cáfolta azt, amit sohasem állítottam. Sohasem állítottam azt, hogy Miskolcon nem megfelelő az ivóvíz minősége, ellenben azt igen, hogy a város neuralgikus pontjain nem megfelelő a szennyvízelhelyezés. Ma Miskolc bizonyos városrészeiben – köszönhetően annak, hogy az ott élők nem rendelkeznek szennyvíz-elszállítási szerződéssel – az utcán folyik a szennylé, mélyigénytelen emberek WC helyett a kertben végzik a dolgukat ott, ahol máskor gyerekek játszanak, ráadásul szigetelt szennyvíztároló hiányában szennyezik a felszín alatti vizeket, akár vízbázisvédelmi területen is.

A MIVÍZ állítása, miszerint kiemelt figyelmet fordítanak a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére különös annak fényében, hogy a nekem adott írásbeli tájékoztatásban maguk ismerik el: Miskolc egyes területein a felhasznált ivóvíznek csupán 3,3 százaléka kerül szennyvízként kezelésre, ez pedig a társaság szerint is közegészségügyi kockázatot jelent.

Minden miskolci lakos érdekében nyomatékosan arra kérem az érintett szerveket: magyarázkodás, egymásra mutogatás és mellébeszélés helyett végre húzzák ki a fejüket a homokból, és megelőzve a nagyobb bajt, lépjenek fel a szennyezőkkel szemben. Elfogadhatatlannak tartom azt, hogy a MIVÍZ-nek – mint ahogy az a nekem megküldött tájékoztatásból kiderül – ne legyen tudomása arról, hogy mi folyik ebben a városban – ezúttal szó szerint –, és erre hivatkozva mulassza el a fennálló jogsértések jelzését a hatóságok felé.

Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek