2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Legyenek végre tisztességes, valódi szakmai tudást és megbecsülést adó gyakornoki helyek!

Legyenek végre tisztességes, valódi szakmai tudást és megbecsülést adó gyakornoki helyek!

A Jobbik üdvözli a felsőoktatási szakmai gyakorlatok terén felvetett módosítási javaslatot, melyet a napokban kezdeményezett négy szakszervezeti szövetség közösen. A négy szakmai szervezet ifjúsági tagozatai (Munkástanácsok, Magyar Szakszervezeti Szövetség, Értelmiségi Szakszervezeti Szövetség, LIGA Szakszervezetek) szeretnék elérni a gyakornoki fizetés törvényi szintű emelését.
A Jobbik az elmúlt időszakban többször felvetette a gyakornoki helyek számának és színvonalnövelésének szükségességét, illetve azt a célkitűzést, hogy el kell érni, hogy a szakmai gyakorlat minden esetben valóban releváns tudáshoz jutassa a fiatalokat. Ahogy az 2014-es választási programunkban is szerepelt, szükségesnek tartjuk azt is, hogy a részben a kormány, részben a felsőoktatási intézmények újabb és újabb stratégiai együttműködéseket kössenek cégekkel annak érdekében, hogy minél több lehetőségük legyen a fiataloknak szakmai tapasztalatot szerezni és akár plusz jövedelemhez jutni. Az ezért adható juttatás mértéke – ami a 6 hetet meghaladó foglalkoztatás esetén jelenleg legalább hetente a minimálbér 15 százaléka – azonban kevés, méltánytalan, ezért ennek emelése is szükséges.

A Jobbik éppen ezért vállalja, hogy a következő parlamenti ciklusban képviselni fogja a felsőoktatási szakmai gyakorlat rendszerének erősítését és az ezért járó bérek emelését. Ennek érdekében a Jobbik frakciója nevében az új ciklus egyik első törvénymódosítási kezdeményezése ez lesz részünkről, és a későbbiekben is mindent meg fogunk tenni, hogy a Jobbik és a szakmai szervezetek által megfogalmazott célokat elérjük, így valóban tisztességes, valódi szakmai tudást és megbecsülést adó gyakornoki helyek jöjjenek létre minél nagyobb számban.

Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek