2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Idén is elindul az országos természettudományos vetélkedő

Idén is elindul az országos természettudományos vetélkedő

Április 22-ig lehet leadni a nevezéseket

Folytatja a középiskolás korosztály körében a természettudományos tárgyak népszerűsítését a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó. Az idén is a Krúdy Gyula Középiskolával közösen szervezett, már hagyománnyá vált Integrált természettudományos verseny a tanultak gyakorlati alkalmazását díjazza. A győztes csapatokra és mentor tanáraikra értékes nyeremények várnak. Idén április 22-ig lehet nevezni  a több fordulós, országos versenyre.
Negyedik alkalommal hirdeti meg a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó (korábban Nemzeti Tankönyvkiadó) a középiskolák 9–11. évfolyamos tanulói körében az Integrált természettudományos versenyt. Az iskolák 4 fős csapatokkal nevezhetnek a háromfordulós vetélkedőre, melynek az első, helyi fordulója zajlik ebben a tanévben, április 24-én. A regionális fordulóra és a döntőre a következő tanévben, ősszel kerül sor.
„Nagyon büszkék vagyunk arra, milyen színvonalas, az aktuális természettudományi kihívásokra, problémákra reagáló munkákat mutatnak be a diákok évről évre. Társszervezőinkkel, a nagy tapasztalattal rendelkező győri Krúdy Gyula Középiskolával idén is mindent megteszünk, hogy ösztönözzük ezt a korosztályt a természettudományok iránti érdeklődésre” – emelte ki Kiss János Tamás, a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó vezérigazgtója.
A feladatok a fizika, kémia, biológia, földrajz tantárgyak törzsanyagához kapcsolódnak. A verseny során a tanulók fejleszthetik a csapatmunkához, önálló gondolkodáshoz kapcsolódó kompetenciáikat, és nem utolsósorban megoszthatják társaikkal természetszeretetüket.
„Óriási elismerés az iskolánknak a tavalyi első hely, a versenyfeladatok közösségformáló ereje, tartalmas programot teremtett a versenyre való felkészülés folyamán diákjaink számára. Ők már megtapasztalhatták, milyen érzés az iskolában tanultakat kreatív ötletté formálni, és egy jól szervezett csapattal érvényesíteni a tudást a zsűri előtt” – mondta el a tavalyi győztes Földes Ferenc Gimnázium mentor tanára, Szentesi Csilla.
A legjobban teljesítő versenyzőket és mentor tanáraikat az őszi döntő után értékes díjakkal jutalmazza a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó. Idén április 22-ig lehet nevezni  a több fordulós, országos versenyre, az első forduló pedig április 24-én lesz. Bővebb információ a versenyről a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó weboldalán olvasható: www.ntk.hu/termeszettudomanyos_verseny

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…