2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Hallgass Hazait – A magyar zenei műsor!

A Brandon zenekar tavaly nyáron alakult meg, amikor Brády Márton egy baráti beszélgetés alkalmával meghallotta Lang András dalait, azokat a dalokat, amiket Andris az elmúlt tíz évben írt. Marci pedig bemutatta azt a blues cd-t, amit a barátainak készített. Ekkor fogalmazódott meg a közös munka ötlete. Meg is beszélték, hogy minden héten próbálnak, és egyszer csak készen is lett tíz dal, majd idén februárban megjelent az első albumuk is.

András, aki hat éves kora óta zongorázik, számtalan formációban vett részt, a jazztől a világzenéig. Már régi vágya volt, hogy populárisabb irányba is tegyen kitérőt. A Tárd ki a szárnyad címet viselő cd-n briliáns magyar zenészek közreműködnek. Aki nem hiszi, járjon utána!

A szlovákiai magyar rock zenekar, a Rómeó Vérzik idén ünnepli tizenkilencedik születésnapját. Ennyi év után is rendszeres próbákkal készülnek a tavaszi turnéra, a nyári fesztiválokra. Szövegvilágukban a buli-csajok-pia hármasa jelenik meg legtöbbször, elmondásuk szerint ez a zene ezzel jár.

Nyáron közös fellépéseik lesznek a Depresszió zenekarral, a legnagyobb rock fesztiválokon fordulnak meg. Február 28-án átvették az Aranylemezt, majd másnap Kassán megnyerték a Harmónia díjátadó gálán az Év Zenekara és a Kalózhajó dalukért az Év Dala címet.

Hogy miért éppen Rómeó Vérzik lett a nevük? „Volt egy ilyen régi film, aminek az volt a címe, hogy Rómeó vérzik. Az a lényeg az egészben, hogy ez a film ihletett egy dalt – ez volt az első dalunk. Mivel nagyon hamar volt az első koncertünk, úgy döntöttünk, hogy akkor az első dalnak a címe legyen a zenekarnak a neve…”

/Fekete Timi/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek