2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Oltóközpontok lesznek Magyarországon

Oltóközpontok lesznek MagyarországonOltóközpontokat jelölt ki az egészségügyi kormányzat, hogy megkönnyítse az új influenzavírus elleni oltóanyaghoz való hozzájutást a lakosságnak – jelentette be a szakminiszter. Székely Tamás közölte: országosan 200 ilyen hely lesz, a hét végéig 30 kezdi meg működését "tesztüzemmódban", a jövő hét végére pedig valamennyi működik majd. A miniszter elmondta: nagy valószínűséggel elérheti a megbetegedési arány a járványküszöböt. A 45. heti jelentés szerint 16.700-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, azonban figyelemmel az elmúlt heti és hét eleji iskolabezárásokra, előfordulhat, hogy az e heti megbetegedések száma eléri a 20 ezret.

 

A szakminiszter a Kormányzati Koordinációs Bizottság (KKB) rendkívüli ülése után tartott sajtótájékoztatón közölte azt is: a térítésmentesen járó oltóanyagból 1 millió 915 ezer adag szállítottak ki, gyógyszertárakba nagyjából 391 ezer adag került. A lakosság átoltottsági aránya minimálisan 11 százalék körül van. Hozzátette: arról nincs adat, hogy a gyógyszertári készletből pontosan mennyit adta be.

Székely Tamás elmondta, azért kezdeményezte a KKB ülésének összehívását, mert valószínűleg a megbetegedési adatok elérik a járványos szintet, vagyis a heti húszezret.

 

(MTI)
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…