2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Mit adott Miskolcnak az Európai Unió?

10 év telt el európai uniós csatlakozásunk óta. A Jobbik szerint ideje lenne megvonni ennek mérlegét – hangzott el a Jobbik vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Badány Lajos, a párt miskolci alelnöke szerint a magyar tagság egyértelműen ráfizetéses: a befizetéseinket címkézett támogatások formájában kapjuk vissza, így azok felhasználásáról idegen érdekcsoportok döntenek. Az EU a Fidesz-MSZP kormányok feltételen behódolása miatt olyan szabályozórendszert erőltetett ránk, amelynek következtében teljesen leépült egykori iparunk, belföldi piacainkat külföldi kereskedőláncok kaparintották meg. A hazai termelőket a dömpingszerűen behozott külföldi termékekkel kiszorítják piacainkról, ezáltal tönkreteszik nemzetgazdaságunkat. Helyüket külföldi multi cégek veszik át, ahol a nyugat-európai bérek töredékéért dolgoznak honfitársaink, mondta Badány.

Mit adott Miskolcnak az Európai Unió – tette fel a kérdést. Gazdaságélénkítő támogatások helyett látványberuházásokat, például uniós támogatással épült volna a Világsátor. Több milliárdot a cigányság felzárkóztató és telepprogramjaira, amelyek jellegükből adódóan éppen nem a felzárkóztatásukat, hanem kulturális-gazdasági különállásukat erősítik.

Badány Lajos szerint nem a Jobbik Európa ellenes, hanem az Unió fordult szembe Európával. A Fidesz kormány 2010-ben olvasatlanul aláírta az un. Lisszaboni Szerződést, amely a tagállamok önállóságát drasztikusan csökkentette. Májustól pedig lehetővé tette az uniós és társult uniós állampolgárok számára a magyar anyaföld felvásárlását. A magyar nép nem erre szavazott  tíz évvel ezelőtt, s azóta sem nyilváníthatott véleményt a kérdésről, hangsúlyozta.

Jelenleg világ meghatározó gazdasági központjai közül az Európai Unió mondhatja magáénak a legalacsonyabb fejlődési rátát, a súlyponti országok a periféria gyarmatosításával igyekeznek talpon maradni. Jelen meggyengült helyzetében lehetőségünk nyílna a csatlakozási szerződés nemzeti érdekeinknek megfelelő módosítására, hiszen pontosan tudják, hogy egy állam kilépése akár az egész rendszer rohamos bomlásához vezetne. Ezért kell hazánknak olyan képviselőket küldeni az unióba, akik megalkuvás nélkül képviselik hazánk érdekeit, és a fideszes látszatcsatározások helyett tényleges küzdelmet folytatnak. A Jobbik a nemzetek valós partnerségén alapuló Európáért, a történelmi Európa és Magyarország megmaradásáért dolgozik, amelyet ha kell az Unióval szemben is kész megvédelmezni, szögezte le a Jobbik miskolci alelnöke.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek